Dolar

32,4432

Euro

34,7597

Altın

2.441,10

Bist

9.919,12

Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 19:29:24

Irak'taki olaylar
Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in, Enbar'a bağlı Er-Rutbe ilçesinden izinsiz ayrılan çok sayıda kişinin mülklerine el koyduğu öne sürüldü.

Rutbe ileri gelenlerinden Cearrah el-Kubeysi, DAEŞ'in, örgütün izni olmadan ilçeden ayrılanların evlerine ve mülklerine el koyup kurduğu pazarda düşük fiyata sattığını iddia etti. Kubeysi, DAEŞ'in ilçeden ayrılmaya kalkışanları ibret olsun diye işkence edip hapse attığını ve pazarda demir kafeslerin içine koyarak teşhir ettiğini kaydetti.

Kubeysi, DAEŞ'in yaptıklarının işsizlik ve maaş kesintilerinden ötürü zaten zor durumda olan insanların onurlarının ayaklar altına alınması olduğunu ifade etti.

Rutbe'den ayrılarak Bağdat'a kaçan Vasık el-Kubeysi ise DAEŞ militanlarına görünmeden 2 hafta boyunca çölde yol katettiklerini dile getirerek, "Kendim işsiz, çocuklarım da okuldan mahrum kaldıktan sonra Rutbe'den kaçmaya karar verdim. Halk Rutbe'de merhamet nedir bilmeyen gardiyanların (DAEŞ) elinde büyük bir hapishanede yaşıyor" diye konuştu.

Terör örgütü DAEŞ, Diyala, Ninova ve Salahaddin'de ele geçirdiği yerlerin çoğunda kontrolü kaybetse de Enbar'ın pek çok bölgesinde 2014'ten bu yana hakimiyetini muhafaza ediyor.

Haber Ara