Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Irak Parlamentosunda PKK hareketliliği: Şengal'den çıkarılmaları için adım atıldı

Dün akşam Irak ordu güçleriyle PKK'nın buradaki yapılanması olan YBŞ arasında yaşanan çatışmayla ilgili Irak Parlamentosu önemli bir adım attı. 30 maddelik rapor yayınlayan Parlamento, raporda öncelikli olanın PKK güçlerinin Şengal'den çıkması olduğunu belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-18 22:17:51

Irak Parlamentosunda PKK hareketliliği: Şengal'den çıkarılmaları için adım atıldı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Dün akşam şengal Dağı bölgesinde Irak ordusu ile PKK'nın dağdaki yapılanması YBŞ arasında kontrol noktasında çatışma çıktı. 2 Irak askeri hayatını kaybederken 6 PKK'lı yaralandı. 

IRAKLI YETKİLİLER ŞENGAL'E GİTTİ

Kürdistan 24'ün haberine göre Ninova Operasyonları Komutanı Necm Cuburi, 15'inci Tümen Komutanı ve diğer bazı Iraklı komutanlar bugün Bağdat'tan Şengal'e gelerek dünkü çatışmaya ilişkin PKK'lı isimlerle görüştü.

Habere göre Iraklı komutanların toplantıda PKK'ya kontrolleri altındaki Irak - Suriye sınırını hiçbir şekilde açmamaları ve Irak ordusunun askeri hareketliliğine engel olmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Ayrıca Necm Cuburi, teamüllere uymamaları halinde PKK güçlerinin bölgeyi boşaltmak zorunda kalacağı uyarısını da yaptı.

Toplantıya ve içeriğe ilişkin bilgiler Bağdat tarafından doğrulanmadı fakat kısa süre sonra Irak Parlamentosundan gelen bir haber adeta yaşananları doğrular nitelikte!

ŞENGAL'DEN ÇIKARILACAKLAR

Irak Parlamentosu Şengal Komisyonu Başkanı Şirvan Duberdani, Şengal Komisyonu ile Hakikatleri Araştırma Komisyonu'nun PKK'ye bağlı güçlerin Şengal'den çıkarılması için çalıştığını söyledi.

Söz konusu komisyonların 30 maddelik bir rapor hazırladığını kaydeden Duberdani, raporun öncelikli maddelerinden birinin PKK'nin Şengal'den çıkarılması olduğunu belirtti.

PKK'nin Şengal'den çıkarılması için 68 Irak Parlamenterinin imzasının toplandığını vurgulayan Duberdani, Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Halbusi ile de konuyla ilgili görüşme gerçekleştirildiğini ifade etti.

Duberdani, Irak Parlamentosu'nun gelecek oturumunda PKK'nin Şengal'den çıkarılmasının oylamaya sunulacağını bildirdi.

 

 

Haber Ara