Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

İpek Medya operasyonunda yeni gelişme

Bugün ve Millet gazetelerinin baskı kayyum tarafından durduruldu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 03:08:03

İpek Medya operasyonunda yeni gelişme

İpek Medya Grubu'nun yazılı bölümüne atanan kayyum yöneticilerinin Bugün ve Millet Gazetesi'nin 29 Ekim'de yayınlanmamasına karar verdiği bildirildi.
 
Ajanslarda yer alan habere göre; Bugün ve Millet gazetelerinin baskısı gece saatlerinde durduruldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Fethullahçı Terör Örgütü'ne söz ve eylem birliği içinde destek verdiği ve yayınlarında manipülasyon yaparak çarpık algı yarattığı gerekçesiyle kayyum yönetimine devredilmesi talebinin Ankara 5. Asliye Sulh Ceza Hakimliği'nce kabul edilmesinin ardından Koza İpek Grubu bünyesindeki Bugün ve Millet gazetelerinin basımı durduruldu.

Bugün ve Millet ekibi, gazetelerinin 29 Ekim'de çıkması için hazırlanan sayfalarını Twitter'da yayınladı.

Samanyolu Haber TV'ye telefonla bağlanan Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek Grubu'na atanan kayyumun Millet ve Bugün gazetelerinin basımını durdurduğunu söyledi. Başyurt, gazeteleri saat 17.00'da matbaya gönderdiklerini ama matbaya bir yazı gönderildiği için gazetelerin basımının engellendiğini ifade etti.

Koza İpek Grubu bünyesindeki Bugün TV ve Kanaltürk'ün yayını da dün akşam saatlerinde kayyum tarafından alınan karar uyarınca durdurulmuş, Bugün TV Genel Yayın Yönemeni Tarık Toros görevden alınmıştı.

Haber Ara