Dolar

32,5963

Euro

34,8549

Altın

2.496,68

Bist

9.633,32

İngiltere'de bir kez daha 'terör' alarmı! 6 ölü!

İngiltere'de dün Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı'nda 'terör' krizi yaşandı. Köprü üzerinde yayaları ezen bir minibüs, daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldi. Burada araçtan çıkan 3 saldırgan, çevrede bulunanları bıçakladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-04 09:11:38

İngiltere'de bir kez daha 'terör' alarmı! 6 ölü!

Ajansların haberine göre saldırılar, dün gece yerel saatle 22.00 (TSİ 24.00) civarında gerçekleşen saldırılara ilişkin İngiliz polisi, 3 failinin vurularak öldürüldüğünü, saldırılarda bu kişiler dışında en az 6 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Polis, saldırıda yaralanan 48 kişinin 6 farklı hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

BİR DE POLİS VARDI

Saldırılarda yaralananlar arasında bir de polisin bulunduğu belirtildi. Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek çıkmadığı kaydedildi.

İNGİLTER İÇİN 'TERÖR' ALARMI

Seçim kampanyasını yarıda keserek başkente dönen Başbakan Theresa May, yaptığı yazılı açıklamada, polisin olayı 'potansiyel terör saldırısı' olarak ele aldığını bildirmişti.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da yaptığı açıklamada, olayı doğrudan 'terör saldırısı' olarak nitelendirdi.

BAŞBAKAN MAY, ACİL DURUM KABİNESİNİ TOPLUYOR

Başbakan May'in başkanlığında bu sabah üst düzey güvenlik bürokratlarının da katılacağı bir acil durum kabine toplantısı (Cobra) yapılacak. Toplantıda, ülkedeki terör tehdit seviyesinin artırılmasının da gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

SALDIRININ YAPILDIĞI BÖLGE

Kentin merkezindeki ve ünlü Thames Nehri üzerindeki Londra Köprüsü, özellikle turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgeler arasında yer alıyor. Köprü, tarihi Tower Bridge Köprüsü'nün yanında bulunmasından dolayı, burayı fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yerleri arasında.

Londra Köprüsü'nün yanındaki Borough Pazarı da yine özellikle turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerden. Bölgede çok sayıda iş yeri, lokanta ve eğlence mekanı bulunuyor.

MANCHESTER SALDIRISI

İngiltere'nin Manchester kentinde ABD'li pop şarkıcısı Ariana Grande'nin konseri sırasında düzenlenen canlı bomba saldırısında 22 kişi hayatını kaybederken, 59 kişi de yaralandı.

22 kişinin öldüğü saldırının ardından ülkede terör tehdit seviyesi en üst basamak olan 'kritik'e çıkarılmıştı. Yaklaşık bir hafta süreyle bu basamakta tutulan tehdit seviyesi geçen hafta cumartesi günü eski düzeyi olan 'ciddi'ye çekilmişti.

MART AYINDA YAŞANAN 'KÖPRÜ' SALDRISI

Londra'da 22 Mart'ta da Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaşanmıştı. Adrian Russell Ajao, kiralık aracını, Westminster Köprüsü'nde 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.

Araçtan çıkan Ajao, parlamento bahçesinde nöbet tutan bir polisi bıçaklayarak öldürmüştü. Polis, saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

Haber Ara