Dolar

32,5167

Euro

34,8858

Altın

2.451,84

Bist

9.885,26

İngilizlerden çocuklar için çağrı

İngiliz siyasiler, Londra yönetimine ‘Avrupa'ya ailelerinden ayrı şekilde giren 3 bin çocuğu ülkeye kabul edin' çağrısı yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-05 22:26:46

İngilizlerden çocuklar için çağrı

Sputnik.com'da yer alan habere göre: Avam Kamarası'nın alt kanadı Uluslararası Kalkınma Komitesi, Avrupa'ya ailelerinden ayrı olarak giren çocuklara ilişkin olarak bir rapor yayımladı. Raporda bu çocukların fuhuş, çocuk işçiliği ve uyuşturucu ticaretinde de kullanılabileceğine dikkat çekilerek, İngiltere'nin 2020 yılına dek ülkeye kabul etme sözü verdiği Suriyeli sığınmacılara ek olarak 3 bin çocuğun da ülkedeki güvenli noktalara yerleştirilmesi için çağrı yapıldı. 

‘SON DERECE ACİL BİR KONU'

Rapora ilişkin olarak açıklama yapan Komite Başkanı Stephen Twigg, bu çocukların insan kaçakçılarının eline düşmesinden endişe duyduklarını belirterek, "Bu, son derece acil bir konu" dedi.

'SAVE THE CHİLDREN'DAN DESTEK

Uluslararası Kalkınma Komitesi'nin bu raporuna, 2015 yılında en az 26 bin çocuğun, ailelerinden ayrı olarak Avrupa'ya giriş yaptığını açıklayan İngiliz sivil toplum kuruluşu Save The Children'dan da destek geldi.

Örgüt, çocuk sığınmacılara karşı cinsel istismar, şiddet ve gasp vakalarında yaşanan artışı da hatırlatarak, İngiltere hükümetine ‘3 bin çocuğun acil olarak güvenli yerlere yerleştirilmeye' çağırdı.

 

Haber Ara