Dolar

32,4626

Euro

34,7223

Altın

2.436,48

Bist

9.894,93

İngiliz Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a akıl vermeye kalktı!

ABD yönetiminin, Türkiye’nin Rusya’dan 'S-400 füze sistemini satın almaması için tehdit üzerine tehditlerde bulunmasına bir destek de İngiliz Times’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a akıl vermeye kalkan gazete, “Erdoğan S-400 anlaşmasını yeniden düşünmeli” dedi. Times, 'Türkiye'nin Rus füze sistemi satın alması NATO'nun güvenliğini tehlikeye atıyor ve Batı'yı daha da bölüyor' ifadesini kullandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-08 14:44:33

İngiliz Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a akıl  vermeye kalktı!

Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 füze sistemine yönelik ABD tehditleri sürerken, şimdi de İngilizler devreye girdi. İngiliz Time gazetisi bugünkü başyazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a akıl vermeye kalktı. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "S-400 anlaşmasını yeniden düşünmesi" çağrısında bulundu.

RUS FÜZE SİSTEMİ, NATO'NUN
GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYORMUŞ!

İngiliz Times gazetesi bugünkü başyazısında Türkiye'nin Rusya'dan teslimatını beklediği S-400 füze savunma sistemi ile ilgili gelişmeleri yorumladı.
Times, "Türkiye'nin Rus füze sistemi satın alması NATO'nun güvenliğini tehlikeye atıyor ve Batı'yı daha da bölüyor" ifadesini kullandı.
Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "S-400 anlaşmasını yeniden düşünmesi" çağrısında bulundu.
Times'ın başyazısı, Türkiye'nin kıtalararası konumu nedeniyle geleneksel olarak Doğu ve Batı arasında bir köprü olarak görüldüğü ifadesiyle başlıyor, Türkiye'nin Batı ittifakında uzun zamandır sürdürdüğü konumundan uzaklaştığı belirtiliyor.

‘TÜRKİYE FÜZE SİSTEMLERİNDE
ALMAYA KARARLI'

Ardından Türkiye'nin NATO ve ABD'den gelen uyarılara rağmen Rusya'dan S-400 savunma sistemi almaya kararlı olduğu vurgulanıyor.
NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Micheal Scaparrotti, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemini alması durumunda risk oluşturacağı gerekçesiyle F-35 teslimatının iptal edilmesinin gerektiğini söylemişti.

ABD YAPTIRIMLA TEHDİT EDİYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, Ankara'nın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini teslim alması durumunda, Washington'un Türkiye'ye yönelik yaptırımları devreye sokabileceğini belirtmişti.
Palladino, S-400 füzelerinin alınması halinde ABD'den Türkiye'ye F-35 jetlerinin teslimatının durdurulabileceğini de kaydetmişti.

Rusya ile Türkiye, Aralık 2017'de S-400 füze savunma sistemi satışı için anlaşma imzalamıştı.
S-400 füzelerinin bu yıl teslim edilmesi bekleniyor.
Aralık ayında ise ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, Türkiye'ye 3,5 milyar dolar değerindeki Patriot hava ve füze savunma sisteminin satışını onaylamıştı.

Haber Ara