Dolar

32,4438

Euro

34,7690

Altın

2.441,91

Bist

9.942,87

İngiliz gazeteciler Rusya-Türkiye yakınlaşmasını eleştirdi

Rusya ile İngiltere arasında yaşanan casus krizi nedeniyle, 23 ülke Rus diplomatları sınır dışı etme kararı almıştı. Bu nedenle Avrupa ile aralarında soğuk rüzgarlar esen Rus lider Vladimir Putin'in Suriye zirvesi için geldiği Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın ilişkisi İngiliz basınında eleştirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-05 09:07:07

İngiliz gazeteciler Rusya-Türkiye yakınlaşmasını eleştirdi

BBC'de ekrana gelen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus mevkidaşı Vladimir Putin görüşmesini değerlendiren Mark Lowen, İngiltere'nin önerilerine rağmen Ankara'nın Rus diplomatları sınır dışı etmediğini hatırlattı.

"ELEŞTİRMEDİLER BİLE"

Türkiye'den Rusya'ya en ufak bir eleştirinin bile yükselmediğini ifade eden BBC muhabiri, Ankara'nın Batılı hükümetlerden uzaklaştığını savundu.

Mark Lowen, "İngiltere'nin Ankara'ya yaptığı önerilere rağmen, Türk hükümeti hiçbir Rus diplomatı sınır dışı etmedi ve genel olarak Moskova'nın suçlandığı Sergey Skripal ile kızının geçen ay Salisbury'de zehirlenmesi olayı nedeniyle Rusya'yı eleştirmedi bile. Bence bu da Türkiye'nin güvenlik çıkarlarına şu anda NATO'dan ziyade Rusya'nın daha iyi hizmet ettiğini giderek daha fazla düşündüğüne dair başka bir işarettir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'ya, Batılı hükümetlere ve Avrupa Birliği'ne karşı sıklıkla attığı nutukların, sözünü ettiğin Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerle büyük bir çelişki içinde olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

mark-lowen_7963

ing_233

SKRİPAL VAKASI

Eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı İngiltere'de sinir gazıyla öldürülmüşlerdi. Olaydan Rusya'yı sorumlu tutan İngiltere ise birçok Rus diplomatı sınır dışı etmişti. Bu dalgaya diğer Avrupa ülkeleri de katılmış, Rusya da karşılık vermiş ve İngiliz diplomatları sınır dışı etmişti.

Türkiye'den konuya ilişkin herhangi bir açıklama, değerlendirme ya da yorum ise gelmemişti.

Untitled-1_2

Haber Ara