Dolar

32,4379

Euro

34,7865

Altın

2.449,97

Bist

9.923,10

Infiniti Q30 Active Compact tanıtıldı

Infiniti Q30 Active Compact tanıtıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-16 14:20:34

Infiniti Q30 Active Compact tanıtıldı
Infiniti, kompakt crossover segmentinde yer alan Q30 Premium Active Compact modelinin dünya prömiyerini Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirdi.

Infiniti açıklamasına göre, Infiniti'nin ikonik tasarım diline sahip yeni Q30 modeli, "şehir içinde orijinallik arayan" müşteriler için geliştirilmiş kategori birincisi bir model olarak lanse ediliyor.

Dinamik sürüş özellikleri, Infiniti'ye özel güvenilir ve tepkisel performansın yanı sıra üstün bir sürüş ve yol tutuşu sunuyor. El işçiliği döşemeler ve kabin özellikleri, tasarım yaklaşımının gövdeden yolcu kabinine kadar uzanmasını sağlıyor.

Q30 Premium Active Compact, 1,6 litre benzin, 1,5 litre dizel, 2,0 litre benzin, 2,2 dizel motor, otomatik ve manuel vites seçenekleri ile pazara sunuluyor. Q30 modelinin "Premium" ve "Sport" versiyonları dış tasarımda daha fazla kişiselleştirilebilme fırsatı sunuyor.

Q30, tüm yolculara maksimum güvenlik sağlarken sürüş deneyimini geliştirecek içgüdüsel teknolojileri de bünyesinde barındırıyor.

Bu teknolojilerin başında, Q30'u yüksek kalite kompakt segmentte park etmesi en kolay araçlardan biri yapan Çevre Görüntüleme Monitörü (AVM) ve Hareketli Nesne Tespiti (MOD) ile otomatik park etme yardımı, sürücünün görüş açısının dışındaki araçları bildirerek daha fazla güvenlik sağlaması geliyor.

Açıklamada araç ile şu ifadeler kullanıldı:

"Kör Nokta Uyarısı, ağır trafikte veya şehirde sürüş stresini azaltan Ön Çarpışma Uyarısı ile Ön Acil Durum Frenlemesi, gece sürüşleri sırasında güvenliği ve güven hissini arttıran yüksek sezgisel bir teknoloji olan Otomatik Uzun Far Desteği ve öndeki araç ile güvenli bir mesafeyi koruyup rahatlatıcı bir sürüş sağlayan Akıllı Seyir Kontrolü. Özel bir metal kaplama metodu, Akıllı Seyir Kontrolü radar dalgalarının Infiniti logosundan geçmesini sağlıyor. Bu özellik ise marka için bir ilk. İlk defa öncü Q50'de tanıtılan Infiniti'nin kendine özgü InTouch bilgi eğlence sistemi, Q30 için geliştirilip güncellenerek, sürücü koltuğundan dokunmatik ekran HMI'ı (insan makine ara yüzü) aracılığıyla sezgisel ve tablet tarzı bir deneyim sunuyor."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Infiniti Başkanı Roland Krüger, şunları kaydetti:

"Tasarım, Infiniti markasının en üstün yönlerinden birisidir ve yeni Q30 Active Compact da bu yaklaşımın hakkını tam anlamıyla veriyor. Q30 Active Compact eşsiz tasarım özellikleri, sürüş dinamikleri ve müşterilerimizin Infiniti aracından bekledikleri farklılığı bir arada sunuyor. Premium Compact segmentinde yer alan ilk ürünümüz, güçlü sezgilere sahip müşterilerimiz için kişiselleştirebileceği özel donanımlar sunuyor."

Haber Ara