Dolar

32,4734

Euro

34,8374

Altın

2.450,84

Bist

9.871,34

İl içi tayin başvuruları ne zaman başlayacak? 2021 il içi isteğe bağlı yer değiştirme takvimi

Bulundukları illerde farklı bir okula tayin olmak isteyen binlerce öğretmen il içi tayin başvuruları ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. Öğretmenler eğer il içinde çalışma süresini doldurmuşlarsa hizmet puanlarına göre istedikleri okula tayin olabiliyor. Peki 2021 yılında il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman başlayacak? 2021 il içi isteğe bağlı yer değiştirme takvimi belli oldu mu? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yayınlanan 'İl İçi Yer Değiştirme' 2021 yılı için henüz yayınlanmadı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-20 20:39:39

İl içi tayin başvuruları ne zaman başlayacak? 2021 il içi isteğe bağlı yer değiştirme takvimi

Bulundukları illerde farklı bir okula tayin olmak isteyen binlerce öğretmen il içi tayin başvuruları ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. Öğretmenler eğer il içinde çalışma süresini doldurmuşlarsa hizmet puanlarına göre istedikleri okula tayin olabiliyor. Peki 2021 yılında il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman başlayacak? 2021 il içi yer değiştirme takvimi belli oldu mu? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yayınlanan 'İl İçi Yer Değiştirme' 2021 yılı için henüz yayınlanmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak görev alan binlerce öğretmen il içi isteğe bağlı yer değiştirme atama takvimini bekliyor. Yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmenler İl içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtını arıyor. Peki İl içi tayin başvuruları başladı mı? 2021 yılı 'İl İçi Yer Değiştirme' takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz yayınlanmadı.

2021 İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2021 Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Takvimi henüz açıklanmadı. 2021 yılı öğretmen il içi tayinlerle ilgili gelişme olunca detayları sizlerle paylaşacağız. Ancak geçtğimiz sene il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ve atamaları Temmuz'da yapılmıştı. 2021 yılında da il içi atamaların yine bu tarihlere yakın bir zamanda gerçekleşmesi bekleniyor. 

İŞTE 2019 YILI İL İÇİ TAYİN TAKVİMİ

İL-içi-tayin-başvuruları-ne-zaman-başlayacak

Öğretmenler il içi tercihlerini yaptıktan sonra, atanmak için istekte bulundukları okulların kontenjan durumuna ve tercih edenler arasındaki hizmet puanı üstünlüğüne göre atamalar sistem tarafından gerçekleştirilir.

Bulundukları ilde farklı bir okula geçiş yapmak isteyen öğretmenler o kurumda branşında açık bulunması halinde il içi isteğe bağlı yer değişikliği dönemlerinde müracaat edebiliyorlar. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir. Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 40 eğitim kurumu tercih edebiliyorlar.

İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI ATAMA ŞARTLARI NELER?

Öğretmenlerden yer değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir. Üç yıllık çalışma süresinin hesabında il içinde yer değiştirecekler bakımından kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda fiilen öğretmen veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticisi olarak geçirilen süreler dikkate alınır.

Sağlık ve aile birliği mazeretlerine bağlı olarak zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenen öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıl görev yapmaları şartıyla il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

İkinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta iken öğretmenliğe atanmak isteyenler ile ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin isteğe bağlı yer değiştirmelerinde süre şartı aranmaz.

Görev yerleri eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle istekleri doğrultusunda veya resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

Öğretmenlerin Geçtiğimiz Yıl Açıklanan İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Takvimi

Yer değiştirmelerde esas alınacak hususlar

MADDE 55 –

(1) Öğretmenlerin yer değiştirmeleri Bakanlıkça belirlenen takvime göre yapılır.

(2) Yer değiştirmelere ilişkin iş ve işlemler Bakanlığın internet sitesinde duyurulur. Yer değiştirme başvuruları duyuruda belirtilen süre içinde elektronik ortamda yapılır. Elektronik ortamda yapılmayan başvurular ile onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılır. Başvurular şahsen ya da noter aracılığıyla vekâlet verilen kişilerce yapılabilir.

(3) Tercihe bağlı yer değiştirmeler hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Hizmet puanlarının hesabında yer değiştirme başvurularının son günü esas alınır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilir; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenir. Yeni açılan eğitim kurumları

MADDE 56 –

(1) Eğitim-öğretime yeni açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı yer değiştirme dönemlerinde karşılanır.

(2) Eğitim-öğretime yer değiştirme dönemleri dışında açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, il genelinde yapılacak duyuru çerçevesinde il içi yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile norm kadro fazlası ve ihtiyaç fazlası öğretmenlerin başvurularının alınması suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak atamalarla karşılanır.

Haber Ara