Dolar

32,5180

Euro

34,8973

Altın

2.454,80

Bist

9.882,52

İki ülkedeki Zaman gazeteleri kapandı

Zaman Fransa gazetesi ile Belçika'da yayın yapan Zaman Belçika gazetesi gelen tepkiler üzerine yayın hayatlarına son verdiklerini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 17:32:13

İki ülkedeki Zaman gazeteleri kapandı

Fransa'da yayın yapan ve Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen Zaman Fransa gazetesi ile Belçika'da yayın yapan Zaman Belçika gazetesi yayın kurullarının aldığı karar ile yayınlarını durdurdu.

Gazetelerden yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılından bu yana yayınlanan Zaman France'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fransa'da hedef alındığı ve Türk toplumunun saldırı ve tehditlerine maruz kaldığı ifade edildi. Açıklamada, Zaman France'ın darbe girişimini net bir şekilde kınadığı hatırlatılarak gazetenin darbeye kalkışan terör örgütüyle işbirliği yapmakla suçlandığı belirtildi.

Zaman Fransa gazetesinin yanı sıra örgüte yakınlığı ile bilinen Zaman Belçika da kapandı. 17-25 Aralık'tan sonra bir süre Zaman Benelux olarak yayın yapan gazete, darbe girişiminin ardından internet sitesinin faaliyetlerini sonlandırdı ve siteye girenleri Zaman Fransa'ya yönlendirmeye başladı.

Belçika ve Hollanda'da Felemenkçe yayınlanan Zaman Vandaag gazetesinin de kapanmak üzere olduğu bildiriliyor. 

Haber Ara