Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

IKBY'nin bağımsız Kürdistan referandumunu Suudi Arabistan ve BAE destekledi

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Irak'ın toprak bütünlüğünü destekler gibi görünseler de IKBY için lobi yaptıkları iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-23 16:22:47

IKBY'nin bağımsız Kürdistan referandumunu Suudi Arabistan ve BAE destekledi

Irak kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)'ne uluslararası arenada sadece İsrail'in destek verdiği biliniyordu. Ancak Middle East Eye haber portalında, Suudi Arabistan ve BAE'nin yürüttükleri lobi faaliyetleriyle referanduma önemli bir destek verdikleri öne sürüldü.

Middle East Eye'da yer alan habere göre Barzani'nin oğlu Mansur Barzani referandumdan tam bir ay önce BAE'ye gizli bir ziyaret gerçekleştirerek İbtisam el Ketbi ve BAE yetkilileriyle görüştü ve taraflar arasında mutabakat imzalandı.

DESTEK VEREN İSİMLER VARDI

Eski Suud generali olan ve şuan stratejist olarak görev yapan kritik isim Enver Aşki referandum sürecinde Rus medya organı Sputnik'e verdiği röportajda ülkesinin IKBY'nin kararları arkasında olduğunu belirtti.

Aynı zamanda eski Suud Generali Enver Aşki sözde bağımsızlık referandumu sürecinde Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "IKBY'nin bağımsızlığı, İran'ın Kazvin'den Suriye ve Lübnan'a ulaşmasının önünü kesecektir" diyerek tavrını net olarak belli etmişti.

 

Haber Ara