Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

IKBY heyeti Bağdat'ta: Bayrak kesinlikle inmeyecek

Bayrak ve referandum konularını görüşmek üzere Bağdat'a ziyarette bulunan IKBY heyetinde yer alan Adnan Mufti, Kekük'te IKBY bayrağının indirilmeyeceğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 14:54:26

IKBY heyeti Bağdat'ta: Bayrak kesinlikle inmeyecek

Rudaw'ın haberine göre Kürdistan Bölgesi'nden bir heyet Kerkük meselesi ile bağımsızlık referandumu konularını görüşmek üzere Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunuyor. Heyette, Mesud Barzani'nin temsilcisi olarak Başkanlık Divan Başkanı Fuad Hüseyin'in yanı sıra Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyesi Adnan Mufti yer alıyor.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adnan Mufti, “Kerkük'te Kürdistan bayrağı kesinlikle indirilmeyecek. Bu yönde bir karar alınacaksa Kerkük İl Meclisi tarafından alınmalı. Sadece onlar böyle bir kararı verebilir” ifadelerini kullandı.

Irak Parlamentosu'nun Kerkük'te Kürdistan bayrağının indirilmesi yönündeki kararına ilişkin Adnan Mufti, “Irak Temsilciler Meclisi'nin kararını yanlış buluyoruz. Ayrıca yasal olarak bazı eksiklikler içeriyor. Karar sonrası atılan adımları takip ediyoruz. Parlamentoda durumun sakinleşmesi için çaba verildiğini biliyoruz. Bu konuyu görüşmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Irak Parlamentosu'nda kararların çoğunluğun oyuyla çıkarılması konusunda ise Muftişunları söyledi:

“Parlamentoda Kürdistan ile ilgili kararlar çoğunluk veya azınlık esasına göre verilmemeli. Eğer bu şekilde olursa azınlık olduğumuz için bizim parlamentoda bulunmamıza gerek yok. Anayasa ve halkı ilgilendiren önemli konulara ilişkin kararlar uzlaşı yoluyla verilmeli.”

Haber Ara