Dolar

32,3415

Euro

34,8548

Altın

2.387,80

Bist

10.276,88

İHH Başkanı Bülent Yıldırım: Suriye müdahalesi danışıklı dövüş

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Esed rejimine karşı düzenlenen hava operasyona ilişkin açıklamada bulunarak, operasyonu 'danışıklı dövüş' şeklinde yorumladı. Yıldırım'ın sözleri bazı medya organları tarafından çarptırıldı. Bunun üzerine vakfın Medya Birimi Başkanı Serkan Nergis Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-14 15:11:33

İHH Başkanı Bülent Yıldırım: Suriye müdahalesi danışıklı dövüş

Afyonkarahisar'da düzenlenen "Mazlum Coğrafyalar ve Ümmetin Yetimeleri" programına katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, burada yaptığı konuşmada ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esed rejimine karşı düzenlediği hava operasyonuna ilişkin, kimyasal silah tesislerinin yok edilememesini eleştirerek "Bugün atılan füzeler içimizi serinletmedi. Çok az vuruş yapıldı ve o tesislerin yok edilmediğini, tesislere bir zarar verilmediğini düşünüyoruz. Danışıklı dövüş gibi bir atış yapıldığını düşünüyoruz" dedi.

"DANIŞIKLI DÖVÜŞ GİBİ BİR ADIM ATILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Yıldırım, savaş gemilerinin Doğu Akdeniz'e gelmesinin esasen ABD'nin bölgeye yerleşme planı olduğunu vurguladı. Yaşananların daha çok petrol ve doğalgaz savaşı olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Doğu Akdeniz'deki doğalgazın çıkarılmasında hepsi pay sahibi olmak istiyor. Ayrıca Golan Tepeleri'nde Suudi Arabistan'daki petrole eş, rezervler bulundu. Doğal olarak bu bir savaş sebebi. Bugün atılan füzeler içimizi serinletmedi. Çok az vuruş yapıldı ve o tesislerin yok edilmediğini, tesislere bir zarar verilmediğini düşünüyoruz. Danışıklı dövüş gibi bir atış yapıldığını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde yine kimyasal silahın kullanılma tehlikesi ve riskinin olduğu biliyoruz. Şuana kadar kimyasal silah 28 kere kullanıldı. Buna yönelik de dünya sessiz."

AÇIKLAMA ÇARPTIRILDI

Yıldırım'ın açıklamaları "Bugün atılan füzeler içimizi serinletmedi. Çok az vuruş yapıldı ve o tesislerin yok edilmediğini, tesislere bir zarar verilmediğini düşünüyoruz. Danışıklı dövüş gibi bir atış yapıldığını düşünüyoruz" sözleri üzerinden çarptırıldı.

ALGI OPERASYONUNA İLİŞKİN HABERLER YAPILDI

Yıldırım, "ABD'nin bölgeye yerleşmeye çabalarını" eleştirmişken 'farklı bir algı' doğurmak için haberler yapıldı.

İHH BASIN SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

İHH İnsani Yardım Vakfı Medya Birimi Başkanı Serkan Nergis de konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaparak Bülent Yıldırım'ın sözlerinin tam metnini paylaştı.

Yıldırım'ın ifadelerinin cımbızlandığını söyleyen Nergis, İHH Başkanı'nın da dediği gibi "Kimyasal silah tesislerin tamamen yok edilmemesi eminim ki insan olan hiç kimsenin içini serinletmemiş ‘danışıklı dövüş' olarak algılanmıştır" ifadesini kullandı.

İşte Nergis'in açıklamaları:

İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın açıklamaları burada, tüm konuşmadan cımbızla bir cümle çekip bağlamından koparılıyor... Ayrıca kimyasal silah tesislerin tamamen yok edilmemesi eminim ki insan olan hiç kimsenin içini serinletmemiş ‘danışıklı dövüş' olarak algılanmıştır... pic.twitter.com/m3jwNoV2Kb — Serkan Nergis (@serkannergis) 14 Nisan 2018





Haber Ara