Dolar

32,1768

Euro

35,0062

Altın

2.501,19

Bist

11.072,00

İsrail'in öldürdüğü Şanlıurfalı imamın 'Kassam Tugayları' girişimi

Geçtiğimiz gün İsrail polisleri tarafından Kudüs'te öldürülen Şanlıurfalı imam Hasan Saklanan'ın Filistin direniş örgütü Kassam Tugayları'na katılmak istediği ortaya çıktı.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-03 15:07:37

İsrail'in öldürdüğü Şanlıurfalı imamın 'Kassam Tugayları' girişimi

t24 sitesi yazarı Candan Yıldız, bıçaklı saldırı düzenlediği İsrail polisi tarafından Kudüs'te infaz edilen Hasan Saklanan ile ilgili yeni detaylar paylaştı.

1_523

Saklanan'ın evinde taziyeler kabul ediliyor

"İSRAİL DURDURULMADIĞI İÇİN İNSANLAR GİDİYOR"

"Manevi, İlkeli ve Liyakatli Diyanet Çalışanları Sendikası Mil Diyanet Sen bir açıklama yayımladı Hasan Saklanan'la ilgili. Sendika başkanı Celaleddin Gül'den bilgiler almaya çalıştım. Gül, "İsrail'in zulmü durdurulmadığı için insanlar gidiyor. Kapılar açılsa binlerce insan Hamas'a katılmak için gidecek."

"EL KASSAM TUGAYLARI'NA KATILMANIN YOLLARINI ARIYORDU"

Hasan Saklanan'ın ölümü İslami çevrelerde de geniş yankı buldu. Trabzon'da, Urfa'da gıyabi cenaze namazı kılınırken İstanbul'da Ayasofya Camii önünde öldürülen imam için lokma dağıtıldı. Hüda-Par İstanbul'da, Özgür-Der de Ankara'da yarın Saklanan için gıyabi cenaze namazı için çağrı yaptı. Diyanet'in düzenlediği turla Ürdün üzerinden İsrail'e geçtiği doğrulanan Hasan Saklanan, arkadaşlarının verdiği bilgiye göre son iki aydır Gazze'ye geçerek Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları'na katılmanın yollarını arıyordu.

Mil Diyanet Sen Urfa Şubesi'nin Hasan Saklanan için "Peygamberlerin dahi gıpta ettiği şehitlik makamına yükseldi" sözündeki "şehit" vurgusu, Gazze'de savaşa katılmak isteyen Saklanan'ın da temel motivasyonuydu. Benzer gidişlerin sürüp sürmeyeceğini, İsrail'in bu son olaydan yola çıkarak sınır politikasını nasıl değiştireceğini önümüzdeki zamanlarda göreceğiz.

Haber Ara