Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İdam edilen Rahman Nizami'nin son anları

Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami lideri Nizami'nin oğlu Naimurrahman Halid babasıyla idam öncesi yaptığı görüşmeyi kaleme aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-23 15:04:53

İdam edilen Rahman Nizami'nin son anları

Bangladeş'te Cemaat-i İslam lideri Rahman Nizami'nin idamıyla ilgili oğlu Naimurrahman Halid bir yazı kaleme aldı.

İdamın gerçekleşeceği günden bir gün evvel hapishaneyi ziyaret eden Naimurrahman Halid, o gece yaşananları satır satır şöyle anlattı.

"Aileden yirmi altı kişi olmak üzere üç arabayla yola çıktık. Bir gazeteci ve muhabir kalabalığını yarıp sıkı güvenlik kontrolleri altında hapishaneye giriş yaptık. Yetkililerden ziyaretimizle ilgili resmi belgeleri aldıktan sonra fark ettik ki babamıza elveda diyeceğimiz son görüşmemiz olacaktı. Güvenlik noktalarından geçtikten sonra, babamızın İdam Mahkumları Hücresinde yer alan küçük odasına götürüldük. Hücrenin adı "RajaniGandha." Babamız hücrenin en sonunda, 8 numaralı odadaydı. Penceresiz, altı metrekarelik, ön tarafı demir parmaklıklarla kapatılmış bir oda."

Merhum Rahman Nizami'nin ailesini görmesiyle duygu yüklü anların yaşandığı belirten Nairrahman Halid, şu ifadelere yer verdi.

"Parmaklıklardan birbirimizi görmemiz zordu. Ricamız üzerine gardiyan kapıyı açtı. Babamız odasından çıktı, yanımıza gelip plastik bir sandalyeye oturdu. İlk iş hep yaptığı gibi herkesin rutin koşuşturmasını sordu. Sonra dedi ki, "Hapishane müdürü mahkemenin hükmünü okuyup devlet başkanından af ve merhamet dileyip dilemediğimi sordu. Ben de onlara bir suç işlemediğimi söyledim. Af dilemek suç işlemeyi kabul etmek anlamına gelir, bu sebeple benim için devlet başkanından böyle bir talepte bulunmak söz konusu değildir. Yaşamı da, ölümü de bahşeden yalnızca Allah'tır. Dolayısıyla bir insana hayatımı bağışlaması için yalvarıp da imanımı kaybetmek istemiyorum."

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara