Dolar

32,3404

Euro

35,1086

Altın

2.239,92

Bist

8.883,33

İbrahim Erkal kimdir?

Bugün doğum günü olan İbrahim Erkal kimdir?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-10 17:30:24

İbrahim Erkal kimdir?

İbrahim Erkal 10 Ekim 1967'de Erzurum'un Narman ilçesinde dünyaya geldi. Babası Ebubekir Bey Ziraat işçiliğinden emekliydi. Annesi Hatice Hanım ev hanımıydı. Narman 18 Mart İlköğretim okulunda ilkokulu okuyan İbrahim Erkal, Narman Lisesi'nden mezun oldu. Lise eğitiminden sonra solfej eğitimi alan Erkal, Ankara'da çeşitli mekanlarda türkü söyledi. İlk çıkışını Erzurum türkülerini derlediği “Sarhoş Baki” albümüyle yaptı.

Askerliği İstanbul'a çıkan Erkal 1987-88 yıllarında İstanbul Kalender Orduevi'nde sahne aldı. Askerlik sonrası hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul'a giden Erkal, Telden Dile Müzik Merkezi'nde eğitimine devam etti. Daha sonra Nişantaşı'nda hem garsonluk yaptı hemde piyanist ve udi olarak sahnelerde boy göstermeye başladı. Daha sonra albüm için para biriktiren Erkal 1992 yılında Tekirdağ'da garsonluk yaptı. Aynı yılın sonunda Erkal arkadaşlarıyla beraber İstanbul'da “Tutku” albümünü yaptı.

Ama albümü kimseye beğendiremedi. Hayallerinden vazgeçtiği bir dönemde yolu İskender Ulus ile kesişen Erkal “Tutku” albümünü çıkardı. 1994 yılında ikinci albümü olan “Sıra Bende- Aklımdasın” piyasaya çıktı. Daha sonra “Gönlünüze Talibim” 3. Albümündeki şarkılarından "Canısı" “şarkısı Türkiye'de büyük bir çıkış yakaladı. 1996 yılında Temel Gürsu'nun yönettiği  "Canısı” dizisinde oyunculuğu da deneyimleyen Erkal, reyting rekorları ile kariyerinde yeni bir çıkış yaşadı.

1997 yılında “Sırılsıklam” albümü ile satış rekorları kırdı. Aynı yıl Petek Dinçöz ile “Sırılsıklam” dizisi için ekran karşısına çıktı. Dizi başarıları ile oyunculukta kendini ıspatlayan Erkal, 2001 yılında “ Su Gibi” albümü ile sevenlerini buluşturdu. “Ben Bu Şöhreti Sevmedim” adında bir şiir kitabı olan sanatçı, 2004 yılında “Aşknağme ve Gönül Limanı” adlı albümünü piyasaya sürdü.
Sanatçı İbrahim Erkal bestelediği birçok eseri “Zara, İzzet Yıldızhan, Vahdet Vural, Zeynep, Murat Yıldız, Kader, Hülya Avşar, Metin Şentürk, İbrahim Tatlıses, Ayhan Aşan, Yudum, Ümit Yılmaz, Burhan Çaçan, Gökhan Özen, Alişan, Ceylan, Erdinç Şahin, Ferman Toprak, Mine Koşan, Soner Arıca” gibi müzisyenlere seslendirmeleri için verdi.

Erkal'ın 12 Nisan 2017 yılında evinin otoparkında tansiyonu düştü. Düşerken başını sert çarpan Erkal beyin kanaması geçirdi. 9 Mayıs'ta beyin ölümü gerçekleşen sanatçının eşi hamileydi. 2003 yılında evlendiği Filiz Akgün ile olan evliliğinden iki çocuğu var.

Haber Ara