Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hüseyin Gülerce'den Pelikan'ı andıran yazı

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine gelecek başbakandan beklenenleri 5 maddede sıraladı bugünkü köşesinde sıraladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 14:51:15

Hüseyin Gülerce'den Pelikan'ı andıran yazı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Hilal Kaplan'dan sonra Pelikan'ı andıran bir yazı da Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'den geldi. Yeni Başbakan'ın "nasıl olması gerektiğini" madde madde köşesine taşıyan Gülerce, “Yeni başbakanın çevresi Erdoğan'a diklenmeyi demokratlık zannedenlerden oluşmamalıdır" dyerek Davutoğlu ve çevresine de göndermelerde bulundu.

İşte Gülerce'nin yazısının ilgili bölümü:

22 Mayıs'ta AK Parti Olağanüstü Kongresinde belirlenecek yeni Genel Başkanı/Başbakan'ı bekleyen nedir?

"YENİ DÖNEMİ BENİMSEMELİ"

1. Adına şimdilerde “Cumhurbaşkanlığı dönemi” denmeye başlanan yeni dönemi gönülden benimsemesi gerekiyor. Sayın Erdoğan'ı halk seçtiği için, halk sevgisi ve desteği devam ettiği için, baş karakter olduğu için fiiliyatta da görüldüğü gibi yeni bir Cumhurbaşkanı portresi var.

"ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEMELİDİRLER"

2. Bu inancın gereği gibi davranmalıdır. Etrafında, Sayın Cumhurbaşkanı'na rağmen, hatta ona diklenmeyi demokratlık olarak savunan/zanneden bir çevresi olmamalıdır. Hele bunlar geçmişte Erdoğan'ın sayesinde yer, şöhret, konum edinmişlerse bir mevkutede toplanıp aba altından sopa göstermeyi zinhar akıllarından geçirmemelidir.

"ERDOĞAN'LA UYUM İÇİNDE OLMALIDIR. BU İŞ BÜYÜK HASSASİYET GEREKTİRİR..."

3. Yeni Başbakan; AK Parti felsefesini, terör ve Paralel Yapı konusunda duruşunu bildiğimiz bir insan olacaktır. Buradan problem çıkmaz. Kendisinden beklenen, Sayın Cumhurbaşkanı ile uyum içinde olmasıdır. Bu ise büyük hassasiyet gerektirir. Başarılı olursunuz, takdir gören işler yapabilirsiniz, ama birileri bunu alıp Cumhurbaşkanı ile aranızda bir yarışa -siz öyle istemeseniz bile- çevirirse, yönetimde ahenk bittiği gibi, işin tadı da kaçar.

"UYUMDAN ANLAŞILAN..."

Uyumdan/ahenkten anlaşılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her dediğinin yapılması, bir dediğinin iki edilmemesi değildir.

"ERDOĞAN İÇİN OTORİTER ALGISINI DİLE GETİRİRSENİZ SORGULANIRSINIZ..."

Amma siz Erdoğan'ın tensibi ile en önemli makamlara geldiğiniz halde, şimdi değerlendirilmediğinizi düşündüğünüz için “otoriter” Erdoğan iddiasını dile getirseniz, siz de sorgulanırsınız. Kendinizi en parlak, en doğru fikirlerin sahibi görüyorsanız ve Erdoğan'ın neden sizi dinlemediğine içerliyorsanız, tabii ki Erdoğan'ı kınar, eleştirirsiniz. Ancak bunun bir ölçüsü var. İş neticesi ile belli olur. Detaylandırmak istemiyorum, bakıyoruz da Erdoğan bu zatları dinlemiş olsaydı şimdi AK Parti yollarda kalmış ve paramparça olmuştu...

"İYİ NİYETLİ DE OLSANIZ, BALTAYI TAŞA VURURSUNUZ"

4. Yönetimde ahenk, insani hassasiyetleri de önceler. Sayın Cumhurbaşkanı ile Başbakan olamadığı için hesaplaşmaya girenlere teveccüh gösterirseniz, bu tabii ki rahatsızlık uyandırır. Hele bunu muhtemel bir toz duman ortamının ittifakı için yatırım olarak değerlendirenler varsa, siz iyi niyetli de olsanız, baltayı taşa vurursunuz. Malum, iyi niyet taşları hep doğru yollar için döşenmez. Daha yukarıdan bakınca yolun nereye gittiği görülebilir...

"ARANAN ŞEY BAŞARI DEĞİL... İDDİASIZ OLMASIDIR..."

5. Yeni Başbakan'dan beklenen çok çalışması, çok başarılı olması değildir. Zaten AK Parti hükümetleri çok çalışıyor ve çok başarılı. 2023 hedefleri konmuş, her bakan üzerine düşeni yapıyor/yapmaya çalışıyor. Aranan, istenen tek şey iddiasız olunması, ahenkli çalışılmasıdır. “Ben” yerine “biz”e vurgu yapılmasıdır.

PELİKAN DOSYASI NEDİR?

Geçtiğimiz günlerde ismine "Pelikan Dosyası" denilen bir takım yazılar internette dolanmaya başlamıştı. Bu yazılarda Erdoğan taraftarı birinin Davutoğlu ve ekibi; bunun yanında Abdullah Gül ve Binali Yıldırım gibi isimlerle ilgili açıklamalarda bulunuyordu.

Kimin yazdığı bilinmeyen bu yazılar yayınlandığı andan itibaren sosyal medyanın bir numaralı gündemi haline geldi.

"PELİKAN DOSYASI NEDİR?" HABERİ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ



Haber Ara