Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

Sosyal medyayı sallayan 'Pelikan Dosyası' nedir?

Geçtiğimiz günlerde yayına verilen ve sosyal medyayı sallayan 'Pelikan Dosyası' nedir? Merakla beklenen sorunun cevabı haberimizde...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 15:46:39

Sosyal medyayı sallayan 'Pelikan Dosyası' nedir?

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz günlerde bir numaralı gündem maddesiydi Pelikan Dosyası.

"Pelikan Dosyası" isimli bir blogda "Selam Olsun!" başlığı ile yayınlanan uzun bir yazı gündemi adeta esir aldı. Yazıda, Davutoğlu ve Erdoğan arasında uzun zamandır yaşandığı iddia edilen "çatışma" "fikir ayrılıkları" gibi konular üzerine "bilgiler" paylaşılıyordu.

Yazı kısa sürede Twitter'ın gündemine oturdu. Binlerce kullanıcı konu ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

DOSYADA NELER YAZIYOR?

İşte dosyada yazanların bir kısmı:

"Hocanın ekibi yeterince konuştu. Hocalarıyla beraber yeterince ortalığı karıştırdı. Biraz da biz konuşalım mı? Biraz da, REİS için canını feda edecekler konuşsun mu Çok az kişi aslında neler olduğunu biliyor. Kabus gibi. Hani çığlık atarsınız da kimse duymaz ya.. İşte öyle bir şey. Hani herkesin ortasında cinayet işlenir de kimse aldırmaz ya.. İşte öyle. Yani benim hissettiklerim öyle. Her şey ortada, ama gören yok. İnsanlar uyumak yerine, sırf ortada olanı görmeyi başarabilselerdi, benim bu yazıyı yazmama gerek kalmazdı… Buradan çığlık atıyorum. Duyun artık: Hanımlar! Beyler! Burası dehşet bir ülke. Hiçbir şeyin yüzeysel bir bakışla görülemeyeceği bir ülke. Üzerinde tüm süper güçlerin satranç oynadığı bir ülke. Öyle Ergenokun'u pasifleştirmekle, paraleli tırstırmakla falan, bir günde güllük gülistanlık olacak bir ülke değil. Bir haini def etseniz, yerine hemen yenisini getirirler. Öyle kolay kolay, bizi bize bırakmazlar. İcabında bizden olanları bile bize karşı hale getirirler. Onun için gözlerinizi dört açın! Etrafınızda ne oluyor, şöyle bir bakın. Ama iyi bakın. Yüzeysel bakmayın. Ve görün benim gördüklerimi. Şimdi biraz da siz çatlayın: Temayül yoklamalarında 1. Gül, 2. Yıldırım, 3. Davutoğlu çıktı. Buna rağmen REİS hocayı parti başkanı yaptı....

... Sonuç: hoca ile REİS arasındaki hikaye basit bir ihtiras hikayesi değildir. Çünkü hoca kendi ihtiraslarının peşinden koşabilmek için, REİS karşıtı, ve dolayısıyla REİS'i destekleyen halkın karşıtı kim varsa, onunla işbirliği kurma yoluna gitmiştir. Küresel güçlerin ülkemizdeki satrancında vezir görüntüsüne sahip basit bir piyon olmayı kabul etmiştir. Kavga budur. Kaybedeni de bellidir!"

 

KİMİN YAZDIĞI BELLİ DEĞİL

Öte yandan, yazıyı kimin kaleme aldığı ise bilinmiyor. Erdoğan taraftarı bir "kalem" olduğu dikkat çeken yazıyı kimin yazdığına dair fikirleri üretiliyor.

Ayrıca bazı yazarlar da konu ile ilgili paylaşımalrda bulundu. Fatih Tezcan, Pelikan'ın kendisi olmadığını ifade etti.

2016-05-03_15h29_39

Akademisyen Dağhan Irak ise, twitter'daki dolaşımdan bir harita çıkararak bu haritaların Cemil Barlas'ı işaret ettiğini söyledi.

45_2

AK PARTİ ve ERDOĞAN KANADINDAN SERT TEPKİ GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank ve AK Parti milletvekili Aydın Ünal gibi isimler yazıyı yazan kişiyi "fitne" çıkarmakla suçladı.

46_1

DAVUTOĞLU: BİZİM İÇİN YALNIZCA SAĞIMIZDA VE SOLUMUZDA TUTULAN DOSYALAR ÖNEMLİ

Bugünkü grup toplantısında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Milletimize, bize biz yapan değerlerimize ihanet etmeyiz, edenlere de izin vermeyiz. 'Bizi yalnız bırakmayın' diyen Silopilili amcaya da, ellerini semaya açıp dua eden Bergamalı yaşlı teyze de, dünyanın dört bir yanında umudunu AK Parti'ye bağlayanlar da merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine bu ak yürekli kadroların üzülmesine, beise düşmesine asla izin vermem. Herkesin kendi imtihanının yaşandığı bir dönemdeyiz. Biz sadece sağ ve sol omzumuzda dosya tutanları dikkate alırız, başka dosyaları değil. Biz onların tuttukları dosyalar için yaşıyoruz. Son nefesimize kadar bu dosyaların hayır olması için rabbime yalvaracağım. Allah'tan korkalım, önce bu dosyalardan korkalım. Allah bizi bu millete mahçup etmesin."

NEDEN PELİKAN DOSYASI?

"Pelikan Dosyası" aslında Julia Roberts ve Denzel Washington'un baş rollerini paylaştığı bir film. Bu film, suikaste kurban giden iki yüksek mahkeme yargıcının ölümüyle ilglli şüphelerini bir dosyada toplayan hukuk öğrencisinin hikayesini anlatıyor. Filmde hukuk öğrencisine yardım eden bir gazetecinin de bulunduğu bu dosya, hükümetin üst düzeyinde şok etkisi yaratıyor...

47_1

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara