Dolar

32,5752

Euro

34,9733

Altın

2.455,97

Bist

9.774,38

Hükümet konağı ve karakola saldırı

Suruç'taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Uğur Özkan'ın Cizre'deki cenaze töreninden sonra olaylar çıktı...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 03:36:11

Hükümet konağı ve karakola saldırı

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; İdil Caddesi'nde toplanan binlerce kişi cenazeyi zılgıt, alkış ve sloganlarla karşıladı. Suruç'taki patlamada hayatını kaybeden Uğur Özkan ve arkadaşlarının bulunduğu posterleri taşıyan kalabalık kitle, mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. 

Cenazenin defnedilmesinden sonra kitle Hükümet Konağı'na doğru yürüyüşe geçti. Belediye Caddesi üzerinden Orhan Doğan Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen kitlenin önünde yer alan bazı görevliler yol boyunca çöp kutusu, çöp konteynerleri ve şüpheli buldukları paketleri inceledi. Sloganlar eşliğinde Hükümet Konağı'na kadar gelen kitle burada bir basın açıklaması yaptı. DBP üyesi Kadir Bayık'ın yaptığı açıklamadan sonra kitle olaysız bir şekilde dağıldı.

YDG-H ÜYELERİ, HÜKÜMET KONAĞI VE POLİS KARAKOLUNA SALDIRDI

Kitlenin dağılması ile birlikte Nur ve Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarından çıkan yüzleri maskeli çok sayıda YDG-H üyesi, Dörtyol kavşağında yoldan geçen araçları durdurup, araçları barikat olarak kullanıp izinsiz gösteri düzenledi. Yolları trafiğe kapatan göstericiler Orhan Doğan Caddesi üzerinde bulunan Hükümet Konağına ve Şehit Murat Akançay Karakolu'na havai fişek ve el yapımı patlayıcılarla saldırıp polisle çatıştı.Dörtyol kavşağını yoldan geçen araçları barikat olarak kullanıp trafiğe kapatan YDG-H üyeleri olay yerine sevk edilen polis ekiplerine ses bombası, havai fişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis, göstericilere basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Nur Mahallesi Dörtyol kavşağında başlayan olaylar, karanlığın basması ile birlikte Belediye Caddesi, Orhan Doğan Caddesi, Yafes Caddesi, Otogar mevkisinde devam etti.

Göstericilerle güvenlik güçleri arasındaki olaylar devam ediyor.

Haber Ara