Dolar

32,5320

Euro

34,9520

Altın

2.437,35

Bist

9.716,77

Hükümet Fransızları uyarıyor: Kokain koronavirüsten korumaz

Fransa hükümeti, koronavirüse karşı başlayan kontrolsüz reçetelere karşı halkı uyardı: 'Kokain koronavirüsten korumaz; cildinize alkol veya klor püskürtmek zaten vücudunuza girmiş virüsleri öldürmez.'

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-10 15:43:30

Hükümet Fransızları uyarıyor: Kokain koronavirüsten korumaz

Tüm dünyayı alarma geçiren koronavirüs salgını, her ülkede farklı dedikoduların yayılmasına sebep oldu. Fransa'da da alkol ve kokainin virüsten koruduğu dedikoduları yayıldı. Fransa Sağlık Bakanlığı, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamayla bunları yalanladı ve Fransa halkını uyardı: "Kokain koronavirüsten korumaz; cildinize alkol veya klor püskürtmek zaten vücudunuza girmiş virüsleri öldürmez."

Independent'ta Andy Gregory imzasıyla yayınlanan haberi, gazetenin Türkçe yayın yapan internet sitesi için İrem Oral çevirdi:

"KOKAİN OLUMSUZ ve ZARARLI ETKİLERE SEBEP OLABİLİR"

Fransız hükümeti yurttaşlarını, koronavirüsten korunmak için kokain kullanamayacaklarına dair uyardı. Fransa Dayanışma ve Sağlık Bakanlığı'ndan gelen resmi tavsiyede "Hayır, kokain Kovid-19'a karşı koruma sağlamaz" ifadesi yer alıyor:

Kokain ciddi derecede olumsuz ve zararlı etkilere sebep olan, bağımlılık yapan bir uyuşturucudur.

HÜKÜMET İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU

Uyarı pazar günü hükümetin internet sitesindeki koronavirüs bilgilendirme sayfasının linkiyle birlikte Twitter'da paylaşıldı.

Fransa Sağlık Bakanlığı'nın yanlış bilgilendirmeyle mücadele etmeyi amaçlayan resmi paylaşımlarından sadece biriydi.

"CİDİNİZE ALKOL ve KLOR PÜSKÜRTMENİN FAYDASI OLMAZ"

Bakanlık tarafından son günlerde yayımlanan benzer bir kılavuzda cildinize alkol veya klor püskürtmenin zaten vücudunuza girmiş virüsleri öldürmeyeceği uyarısı yer alıyor.

"KORONAVİRÜS SİVRİSİNEK ISIRIĞIYLA BULAŞMAZ"

Diğer paylaşımlar da koronavirüsün sivrisinek ısırıklarıyla bulaşmadığı ve dezenfektan el antiseptiklerinin kansere yol açmadığına dair yurttaşlara güvence vermeye çalışıyor.

FELAKET DURUMLARINDA BU TEORİLER ÇOKÇA ÇIKIYOR

Felaketle ilişkili akıl sağlığı ve iletişim araştırmacısı Brian Houstan Wired'a konuştu ve “Bu teorilerin yayılması çok kolay çünkü bu olayların hepsi varoluşsal. Yani öldürüyorlar" dedi.

Haber Ara