Dolar

32,5892

Euro

35,0400

Altın

2.459,75

Bist

9.863,04

HTŞ’ye karşı saldırıya geçen Esed güçleri, ağır kayıplar verdi

Esed güçlerinin, İdlib sınırında stratejik bir konumda bulunan Kaban kasabasını ele geçirmek için, Heyet-ü Tahrir Eş-Şam (HTŞ) güçlerine karşı düzenlediği operasyonda, çok sayıda kayıp verdiği bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-13 02:00:41

HTŞ’ye karşı saldırıya geçen Esed güçleri, ağır kayıplar verdi

Şam rejiminin ordusunun, İdlib sınırında stratejik bir konumda bulunan Kaban kasabasını ele geçirmek için Heyet-ü Tahrir Eş-Şam (HTŞ) güçlerine karşı düzenlediği operasyonda, Lazkiye Valiliği'nin kuzeydoğu kırsalında ağır kayıplar verdiği bildirildi.

 

ÇOK SAYIDA FÜZELERİ ATEŞLEYEREK HAREKETE GEÇTİ

Suriye Ordusu, 4. Zırhlı Birliğine bağlı 42. Tugay önderliğinde, Kaban'daki Heyet-ü Tahrir Eş-Şam (HTŞ) güçlerin mevzilerine doğru çok sayıda füze ateşleyerek saldırıya başladı.

Füze saldırılarının ardından Şam rejiminin ordusu, Kaban'ı Türkistan İslam Partisi ve Heyet-ü Tahrir Eş-Şam'dan ele geçirmek için ilk büyük saldırısını başlattı.

SALDIRIDA 20-25 ŞAM REJİMİ
ASKERİNİN ÖLDÜĞÜ BİLDİRİLDİ

Bununla birlikte, Lazkiye'deki bir askeri kaynağa göre Suriye Ordusu, saldırı sırasında Heyet-ü Tahrir Eş-Şam (HTŞ), yanlısı savaşçıları Zuwayqat Dağı'nın güney yamacına doğru sürmek isterken ağır kayıplara maruz kaldı.

Kaynak, şu anda toplam zayiat sayısının hala bilinmediğini, ancak tahmini 20-25 arasında ölü olduğunu söyledi.

Kaban'ın, Lazkiye Valiliği'nin en yüksek dağı üzerinde yer alması yüzünden Rejimi ordusu ve İran destekli milislerin bölgede ilerlemesini engellediği bildirildi.

Bölgenin İdlib Valiliği'ne ve stratejik şehir olan Cisruş Şuğur'a yakın olmasından dolayı, Şam rejimi ordusu için öncelikli olduğu düşünülüyor.

Haber Ara