Dolar

32,4663

Euro

34,6962

Altın

2.436,70

Bist

9.908,63

Hollande'dan 'üniversitelerde başörtüsü' açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa Başbakanı Manuel Valls'ın açıklamaları ile gündeme gelen 'başörtüsü' meselesi ile ilgili açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-16 17:38:14

Hollande'dan 'üniversitelerde başörtüsü' açıklaması

Fransa devlet televizyonu France 2'de yayınlanan  'Yurttaşlarla Diyalog' programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, üniversitelerin özgür ortam olduğu ve insanların giyimlerine kendilerinin karar vereceğini söyledi.

Hollande, Fransa Başbakan Manuel Valls'ın, başörtüsünün üniversitelerde de yasaklanmasını istemesine ilişkin bir soruya cevap verdi.

Hollande "Üniversiteler özgür mekanlardır. Oraya gidenler reşittir. Ve giyimlerine kendileri karar verirler. Başörtüsünün üniversitelerde takılmasına karşı değilim, serbest olmalı" ifadelerini kullandı.

PROTESTOLAR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın artan sosyal tansiyonu düşürmek amacıyla yaptığı konuşma, günlerdir süren "gece ayakta” eylemini durdurmaya yetmedi.

Hollande'ın göçmen krizinden, başörtüsü yasağına, çalışma yasası reformundan, Fransız gençlerinin sokak eylemlerine kadar pek çok konuyu değerlendirdiği televizyon konuşmasını Republique Meydanı'nda dev ekrandan izleyen gençler, Elysee Sarayı'na yürüyüşe geçtiler.

TÜRKİYE GAFI

Hollande, göçmen krizinin çözümü için Türkiye ile imzalanan geri kabul anlaşmasını eleştiren sorular üzerine "Fransa'nın rolü bu göçmenlerin ağırlanmasına katkı yapmaktır. Üzerimize düşen insani görevi yerine getirmek için bir kaç günlüğüne Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e gideceğim. Onların yaşamını tehlikeye sokmadan ve zor bir durum yaratmadan, onlara yardım edebileceğimizi göstermemiz lazım. Bu konuda Merkel ile aynı düşünüyoruz” dedi.

Ancak Amerika'nın Sesi'nin Türk diplomatlar ve Elysee kaynaklarından edindiği bilgiye göre Hollande Türkiye'ye değil, bu hafta sonu çıkacağı gezide Lübnan ve Ürdün'den sonra Mısır'a gidecek.

Haber Ara