Dolar

32,4537

Euro

34,8244

Altın

2.446,27

Bist

9.914,05

Hisarcıklıoğlu: 4 şehrimizle gurur duyuyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyada en çok ziyaret edilen ilk 100 şehir içinde, Türkiye'den İstanbul, Antalya, Muğla ve Edirne'nin bulunduğunu belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-30 17:04:13

Hisarcıklıoğlu: 4 şehrimizle gurur duyuyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyanın en büyük ilk 6 turizm destinasyonu arasına girmeyi başardığını belirterek, “Dünyada en çok ziyaret edilen ilk 100 şehir içinde, ülkemizden İstanbul, Antalya, Muğla ve Edirne bulunuyor” dedi.

Turizm Yatırımcıları Forumu'nda konuşan Hisarcıklıoğlu şu mesajları verdi:

-…Türk Hava Yolları, dünyanın en çok ülkesine ve en çok dış hat noktasına uçan havayolu şirketidir. Türkiye, sadece deniz, güneş ve kumdan ibaret de değildir. Yaz turizminden kış sporlarına, doğa, kültür, inanç, spor, sağlık ve kongre turizmine kadar, burada turizmin her çeşidi mevcuttur. Bu coğrafya ayrıca müthiş bir tarih hazinesidir. Turizmi, Türkiye'nin “altın” sektörü olarak görüyoruz. Zira hem döviz geliri hem de bıraktığı katma değer açısından turizm sektörü, açık ara lider durumda. Dolayısıyla Türkiye turizminin gelişmesi için büyük bir gayret içindeyiz.

-Dünya Bankası'nın Doing Business (İş Yapma) endeksinde 2 yılda 17 basamak birden yükseldik. Tarihimizde ilk defa 33. sıraya çıktık. Şimdi hedefimiz ilk 20'ye girmek. Bunun için de kamu kurumlarıyla birlikte yoğun bir mesaiye başladık. Birliğimizin, reel sektöre ve Türk turizmine katkısı artarak devam edecektir. Bu noktada devletimizin de bir konuda destek vermesinde fayda görüyoruz. Küresel marka olmuş otel yatırımlarının, Anadolu'ya yayılmasını sağlamalıyız. Zira özellikle yüksek harcama potansiyeline sahip yabancı turistler, böyle oteller arıyor ve bu otellerin bulunduğu yerlere gidiyor.

Haber Ara