Dolar

32,4726

Euro

34,8402

Altın

2.451,54

Bist

9.867,11

Hisar-U SİPER özellikleri nedir? Hisar U menzili ne kadar?

Türkiye ABD tehditlerine rağmen S-400'leri satın alarak ülkenin hava savunmasının ne denli önemli olduğunu dünyaya duyurdu. Ayrıca yerli teknolojilerle donatılmış hava savunma sistemlerini de ihmal etmedi. Hisar serisinin en güçlüsü olacak Hisar-U SİPER için geri sayım başladı. Peki Hisar-U SİPER özellikleri nedir? Hisar U menzili ne kadar? Uzmanlar, Hisar U (SİPER) Hava Savunma Sistemi'nin Patriot ve S-400'lerle rekabet edebilir seviyede olacağından bahsediyor. İşte Hisar-U özellikleri ve menzili...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-13 17:23:45

Hisar-U SİPER özellikleri nedir? Hisar U menzili ne kadar?

Türkiye hava savunma sistemlerinde yerli üretimlere ağırlık vermeye başladı. HİSAR Hava Savunma Sistemleri ile Türkiye'nin hava sahası artık daha da güvende. Hisar serisinin en güçlü versiyonu olan Hisar-U (SİPER) ise şimdiden adından söz ettirmeye başladı. Askeri uzmanlar SİPER'in Türkiye için kritik öndemde olduğunu ve Türk hava sahasını güvence altına alacağından bahsediyor. Vatandaşalr da Hisar-U Hava Savunma Sistemi hakkında detaylı bilgi almak için internette Hisar-U SİPER özellikleri nedir? Hisar U menzili ne kadar? Gibi soruların yanıtlarını arıyor.

Türkiye'nin milli ve yerli imkanlarla yürüttüğü Türk mühendislerinin imzasını taşıyan hava savunma projelerinin son üyesi olacak Hisar-U (SİPER) özellikleri ile bizi gururlandırıyor. Hisar-U SİPER Hava Savunma Savunma Sistemi Projesi ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK Sage tarafından yürütülüyor. Hisar-U (SİPER) yüksek irtifa ve uzun menzilli bir hava savunma sistemidir. Hisar-U SİPER'in ABD yapımı Patriot ve Rus yapımı S-400'lerle rekabet edebilecek düzeyde olması hedefleniyor. Peki Hisar-U SİPER özellikleri nedir? İşte Hisar-U SİPER özellikleri;

1. Hisar U SİPER gemi ve kara konuşlu olarak kullanılması planlanıyor.

2. Hisar U füzesinin menzili 150 kilometreden fazla.

3. Hisar U Maksimum irtifa: 20 km olaacak.

4. Hisar U (Siper) füzesi çift darbeli motora sahip.

5. Hisar U (Siper) füzesi Aktif Radar Arayıcı (RF) başlığına sahip olacak.

6. Hisar U (Siper) füzesi Kızılötesi Görüntüleyici Arayıcı Başlık (IIR) ile Terminal Güdüm yeteneğine sahip olacak.

7. Sistem özellikle TF-2000 Hava Savunma Harbi Destroyeri'nde de kullanılacak.

Hisar U menzili ne kadar?

HİSAR-U (SİPER) MENZİLİ NE KADAR?

Hisar-U menzili vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. İşte Hisar-U Siper'in menzili;

Hisar-U Siper füzesinin 150 km'den fazla menzile sahip olacağı açıklandı. Ve bu menzilin güncellemelerle çok daha yükseleceği belirtiliyor.

HİSAR-U (SİPER) İLE TÜRKİYE SAYLI ÜLKELER ARASINA GİRECEK

Türkiye ABD tehditlerine rağmen Rusya'dan hava savunmamız için S-400 aldı. Bu hamleyle birliklte Türkiye dünyaya bazı mesajları da verdi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de hava savunma sistemleri adına sevindiren bir gelişme yaşanmıştı. Hisar-0+ geçtiğimiz günlerde yapılan testlerinde en uzak menzil ve en yüksek irtifadaki hedefini doğrudan vurup imha etmişti. Bu olay hepimizi gurulandırdı. Ancak Türkiye hava savunma sistemlerinde kendini geliştirmeye devam ediyor. Hsar U Siper ile Türkiye Patriot ve S-400 Hava Savunma Sistemleri ile rekabet edebielcek düzeye gelecek. Hisar U'nun ilk prototipin bu yıl sonunda testlere başlanması planlanıyor. Hisar-U ile birllikte Türkiye yüksek irtifa hava savunma sistemini kendisi üreten sayılı ülkeler arasına girecek.

HİSAR O+ ÖZELLİKLERi VE MENZİLİ NEDİR?

Haber Ara