Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

HİSAR O+ özellikleri nelerdir? HİSAR O+ (Plus) menzili ne kadar?

Hisar O nedir? Türkiye yerli hava savunma sistemleri konusunda kendisini geliştirmeye devam ediyor. Tamamen yerli olarak geliştirilen Türk hava savunma sistemi HİSAR-O+ bir testi daha başarıyla geçti. HİSAR-O+ (Plus)'ın başarısı vatandaşlarımızı gururlandırırken binlerce kişi de HİSAR-O+ özellikleri nelerdir? Sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki HİSAR-O+ (Plus) menzili ne kadar? Hisar O+ nedir?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-09 13:32:04

HİSAR O+ özellikleri nelerdir? HİSAR O+ (Plus) menzili ne kadar?

HİSAR-O+ bir testi daha vaşarıyla geçti. Türk mühendisleri tarfaından geliştirilen HİSAR Hava Savunma Sistemi Türk dosta güven düşmana endişe vermeye başladı. Peki Hsar O+ özellikleri nelerdir? HİSAR-O+ (Plus) menzili ne kadar?  Hisar O+ nedir? İşte Hisar Hava Savunma Sistemi özellikleri ve menzili...

HİSAR O+ EN UZAK MENZİLDEKİ HEDEFİ VURDU

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, HİSAR-A+ tesliminden sonra HİSAR-O+ Orta İrtifa Hava Savunma Sisteminin en son atışında bugüne kadar Türkiye'de yapılan en uzak menzil ve en yüksek irtifadaki testini, hava hedefini doğrudan vurup imha ederek başarı ile geçtiğini kaydetti.

HİSAR O+ (PLUS) ÖZELLİKLER NELERDİR?

HİSAR-O+ (Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi) HİSAR-O'nun güncellenmiş versiyonudur. HİSAR-O+ menzil ve radar kapsama alanı bakımından HİSAR O'dan bir kademe daha gelişmiştir. Peki HİSAR O+ özellikleri nelerdir? HİSAR O+ (Plus) menzili ne kadar?

HİSAR-O Füzesi özellikleri nelerdir?

Sistem Önleme Menzili: 25 km

Yüksek İnfilaklı Parçacık Etkinlikli

Ataletsel Navigasyon ve Veri Bağı ile Ara Safha Güdüm, Kızılötesi Görüntüleyici Arayıcı Başlık ile Terminal Güdüm

Çift Kademeli Roket Motoru

Görüntüleyici Kızılötesi Arayıcı Başlık

Hedef Tipleri: Sabit Kanatlı Uçak, Döner Kanatlı Uçak, Seyir Füzeleri, İnsansız Hava Araçları (İHA), Havadan Karaya Füzeler

HİSAR O+ MENZİLİ NE KADAR?

Türkiye'nin orta irtifa hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak için Türk mühendisleri tarafından geliştirilen HİSAR O Hava Savunma Sistemi'nin geliştirilmiş versiyonu HİSAR-O+ en son test atışında bugüne kadar Türkiye'de yapılan en uzak menzil ve en yüksek irtifadaki hedefi başarıyla imha etti. Peki Hisar O+'ın menzili ne kadar? HİSAR O Orta İrtifa Hava Savunma Sistemi 25 km önleme menzili ve 40-60 km savaş uçağı takip menziline sahip. Hisar O 60'tan fazla hedefi takip edebiliyor. Hisar O+ Hisar O'nun üst versiyonudur. 

Minimum ve maksimum menzil: 3 km - 25+ km
Minimum ve maksimum irtifa: 50 -  15 km
Mach hızı: Mach 2

Haber Ara