Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Hillary Clinton’dan, Türkiye’yi suçlayıcı skandal paylaşım!

ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyonuna ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bir gazetecinin sivil halkın Türkiye’ye bağlı Arap silahlı gruplar tarafından katledildiğinden bahseden skandal tweetini paylaşarak, “Bu çok tehlikeli ve kirli iş, bir tek kişinin (Trump'un) yanlış kararının sonucudur” şeklinde tepki gösterdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-13 12:47:59

Hillary Clinton’dan, Türkiye’yi suçlayıcı skandal paylaşım!

ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerine karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı'na tepkisi sürüyor.

ABD eski Dışişleri Bakanı ve son seçimde demokratların adayı olan Hillary Clinton Türkiye'nin Rojava'ya yönelik operasyonuna ilişkin Twitter hesabından yaptığı skandal paylaşımda, bir gazetecinin sivil halkın Türkiye'ye bağlı Arap silahlı gruplar tarafından katledildiğinden bahseden tweetini paylaşarak, “Bu çok tehlikeli ve kirli iş, bir tek kişinin (Trump'un) yanlış kararının sonucudur” şeklinde tepki gösterdi.

kupur_46

Hillary Clinton, daha öncede yaptığı açıklamada ABD Başkanı'nın  Rojava'dan çekilme kararını "mide bulandırıcı" olarak niteleyerek,  "Açık olalım. Başkan sadık müttefiklerimiz ve ABD'nin çıkarları yerine Türkiye ve Rusya'nın otoriter liderlerinin tarafında yer alıyor. Mide bulandırıcı kararı hem ettiği yemin ve makamına hem Kürtlere ihanet niteliğinde" demişti.

Haber Ara