Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Heniyye'nin Kahire ziyaretinin ardından Mısır istihbarat heyeti Gazze'ye geldi

Mısır İstihbarat Teşkilatı'ndan bir heyet, Gazze'ye gelerek Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü. Heniyye de geçtiğimiz hafta Kahire'ye gitmiş ve Gazze'ye 'FKÖ'nün tüm grupları içine alacak şekilde yeniden yapılandırılması' önerisiyle dönmüştü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-05 18:04:45

Heniyye'nin Kahire ziyaretinin ardından Mısır istihbarat heyeti Gazze'ye geldi

Filistin kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır İstihbarat Teşkilatı'nın Filistin dosyası sorumlusu Tuğgeneral Ahmed Abdulhalık, İstihbarat Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ömer Hanefi ve İkinci Başkan Yardımcısı Eymen Bedi'nin de aralarında bulunduğu heyet, Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze'ye ulaştı.

Hamas lideri İsmail Heniyye ile heyet arasında yapılan görüşmede Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar, Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye ile hareketten diğer bazı yetkililer de hazır bulundu.

Mısır istihbarat heyetinin Gazze ziyareti sırasında diğer Filistinli gruplarla da görüşmesi bekleniyor.

2_22

Untitled-1_1

3_13

MISIR'IN HAMAS-FETİH MESAİSİ

Mısır heyeti, Hamas ve Fetih yetkilileriyle ulusal uzlaşı, Filistinli gruplar ve İsrail hükümetiyle ise ateşkes konularında yürütülen görüşmeleri tamamlamak için Gazze Şeridi, Batı Şeria ve İsrail arasında bir süredir mekik dokuyor.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, 3 Mart Pazar günü Mısır'a gitmiş, burada yaptığı görüşmelerle ilgili Gazze'de basın açıklaması düzenlemişti.

(Ayrıntılar için fotoğrafa tıklayınız)

1050760_2

Haber Ara