Dolar

32,4432

Euro

34,7597

Altın

2.441,10

Bist

9.919,12

HDP'li Ayhan hakkında 'yakalama' kararı çıkarıldı

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, mahkemeye zorla getirilme kararına rağmen adresinde ulaşılamayan HDP Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında savunmasının alınmasına yönelik 'yakalama' kararı verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-01 12:45:21

HDP'li Ayhan hakkında 'yakalama' kararı çıkarıldı

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasında, Ayhan'ın avukatları Sevda Çelik Özbingöl, Dilara İnal ve Faruk Bedlek hazır bulundu.

Avukat Özbingöl, müvekkilinin milletvekili olması sebebiyle yasama dokunulmazlığının bulunduğunu ve tebligatla mahkemeye yeniden çağrılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, hakkında zorla getirilme kararına rağmen kendisine ulaşılamayan ve ikinci kez ifade vermeye gelmeyen Ayhan hakkında savunmasının alınmasına yönelik "yakalama" kararı vererek duruşmayı erteledi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Milletvekili Ayhan hakkında, 21 Eylül 2015 tarihinde sosyal paylaşım sitesindeki mesajıyla, terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren eylemlerini meşru gösterecek ve övgü oluşturacak şekilde açıklamalar ve paylaşımlarla propagandaları nedeniyle "terör örgütü propagandası" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi talebiyle iddianame hazırlamıştı.

Haber Ara