Dolar

32,4432

Euro

34,7597

Altın

2.441,10

Bist

9.919,12

HDP'den 'Bahçekapılı' açıklaması: Türkiye’deki milletvekillerine...

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın Almanya’da havalimanında tutulmasına tepki göstererek “Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın sınırda gördüğü muameleyi kabul edilemez buluyoruz. Türkiye’deki milletvekillerine neyi reva gördüklerini unutmamalılar” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-08 17:09:30

HDP'den 'Bahçekapılı' açıklaması: Türkiye’deki milletvekillerine...

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, AKP ve MHP'nin önümüzdeki günlerde Meclis'e getirmesi beklenen anayasa değişikliğine ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Türkiye'nin önümüzdeki dönemde Suriye'ye döndürülme çabasıdır. Bu yaklaşımı Türkiye için son derece tehlikeli buluyoruz. 78 milyonun geleceğinin 7-8 kişinin içeriğini bildiği bir tasarıyla ipotek altına alınmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

“Bu tablo, sönmek üzere olan ampule 9 ışık taşıma pazarlığı mıdır?” diye soran Bilgen, anayasa taslağında olması beklenen ‘yedek milletvekilliği' uygulamasını da tepki gösterdi.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın Almanya'da kaldığı otelde pasaport ve kimlik kartlarını çaldırmasının ardından polis tarafından karakolda bekletilmesine ilişkin konuşan Bilgen'in şunları söyledi: 

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın sınırda gördüğü muameleyi kabul edilemez buluyoruz. Bu tutumu kabul etmeyen Türkiye'yi yönetenler, Türkiye'deki milletvekillerine neyi reva gördüklerini unutmamalılar. Şu anda bu Meclis'in 10 milletvekili cezaevinde. Onlara yapılan da, İsveç'ten gelen heyete uygulanan muamele de, sınırda Bahçekapılı'ya yapılan muamele gibi milletvekiline yapılmayacak muamelelerdir. 

Haber Ara