Dolar

32,4626

Euro

34,7223

Altın

2.436,48

Bist

9.894,93

'Hamas yanan balonları ile İsrail'e karşı zafer kazanıyor!'

Netanyahu hükümetinin Hamas’la yaptığı anlaşmaya tepki gösteren İsrail ordusunun güney bölgesinin eski komutanı Orgeneral Tzvika Fogel, 'Hamas yanan balonları ile İsrail'e karşı zafer kazanıyor; Hamas'la bir anlaşma imzaladık ve Gazze'ye fon girişini onaylayarak bizi öldürmeye devam etmesine izin verdik' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-02 12:43:24

'Hamas yanan balonları ile İsrail'e karşı zafer kazanıyor!'

buyuk_65

İsrailli generaller, Başbakan Netanyahu hükümetinin Hamas'la yaptığı anlaşmaya tepki gösterdi. İsrailli generaller, Gazze Şeridi'den ateşlenen balonlara tepki göstererek, hükümetin bu konudaki sessizliğine eleştirdi.

İsrail ordusunun güney bölgesinin eski komutanı Orgeneral Tzvika Fogel, "Hamas yanan balonları ile İsrail'e karşı zafer kazanıyor; Hamas'la bir anlaşma imzaladık ve Gazze'ye fon girişini onaylayarak bizi öldürmeye devam etmesine izin verdik" dedi.

İsrail'in para yardımı ve yaptığı anlaşma ile Hamas'ın tutuşturduğu alevleri durduramayacağını belirten Orgeneral Fogel, “Biz zayıflık gösterdikçe, Hamas hareketi bize karşı yöntemlerini durdurmayacak” dedi.

“Hamas, herhangi bir İsrailli siyaset analistinden daha fazlasını anlıyor ve İsrail sahnesinde gördüğünüz bazı göstergeleri nasıl kullanacağını biliyor” diyen Orgeneral Fogel, “Hamas'a karşı birlik olup, onları yenmek için mücadele etmeliyiz” dedi.

buyuk3_10

Eski savaş bakanı ve Yisrael Beiteinu'nun lideri Avigdor Lieberman ise, Hamas ile ilgili son görüşlerini takiben Başbakan Benjamin Netanyahu'ya karşı ağır eleştirilerde bulundu.

Netanyahu'nun Hamas'la yaptığı anlaşmaya tepki gösteren Lieberman, “Netanyahu, Hamas'a verdiği ödünlere rağmen, yanıcı ve patlayıcı balonlar, İsrail yerleşimcilerin bulunduğu yerlere düşmeye başladı” dedi.

boyok5

Strateji uzmanı Orgeneral Tal Bar-On da, “Son günlerde Gazze'den ateşlenen kışkırtırcı balonların sayısı arttı. İsrail medyası ise bu tehlikeyi görmezlikten geliyor. Netanyahu hükümeti, bu tehlikeye karşı bir an önce harekete geçmeli” dedi.

Gazze'deki iki Filistin ayaklanmasından ve üç savaştan kurtulan Orgeneral Tal Bar-On, "İsrail hükümetinin bu balonlara karşı ciddi bir politika izleyeceği yönündeki beklentimize rağmen beklentilerimiz büyük ölçüde azaldı" dedi.

buyukson_2

Haber Ara