Dolar

32,3355

Euro

35,1847

Altın

2.245,13

Bist

8.718,11

Hamas'tan seçim açıklaması

Hamas, Filistin'deki yerel seçimlerin siyasi bölünmenin aşılıp uzlaşının sağlanmasının ardından gerçekleştirilmesi çağrısı yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-26 17:08:29

Hamas'tan seçim açıklaması

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım yazılı bir açıklama yaptı.

Fetih Hareketi ve Filistin yönetiminin seçimler konusunda kendi başına hareket ettiğini belirten Kasım, "Filistin yönetiminin, kanunları kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaması için seçimlerin tüm ayrıntıları ulusal uzlaşı ile yürütülmelidir" ifadelerine yer verdi.

Filistin Uzlaşı Hükümeti Yerel Yönetimler Bakanı Hüseyin el-Erac, dün yaptığı açıklamada, hükümetin yerel seçimleri bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirme niyetinde olduğunu belirtmişti.

NE OLMUŞTU?

Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde yerel seçimlerin geçen yıl 8 Ekim'de yapılması planlanırken, Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi 3 Ekim'de aldığı kararla Gazze Şeridi'ni seçimlerin dışında bırakmıştı. Bakanlar Kurulu da bunun üzerine Filistin genelinde seçimlerin "4 ay ertelenmesine" karar vermişti.

Filistin'de son yerel seçim 2012'de Batı Şeria'daki 340 seçim bölgesinde yapılmıştı. Hamas, Gazze Şeridi'nde seçim yapılmasını reddetmiş ve seçime katılmamıştı.

Hamas ve Fetih hareketlerinin birlikte girdiği son seçim ise 2006 yılında yapılmış, seçimi Hamas kazanmıştı.

 

Haber Ara