Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Yüzbaşı Özhan Hekin’e 'önce iade-i itibar sonra da şehitlik'

FETÖ'cü darbeciler tarafından şehit edildiği ve hain olmadığı ortaya çıkan Yüzbaşı Özhan Hekin'e resmi olarak şehitlik unvanı verilecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-10 15:01:11

Yüzbaşı Özhan Hekin’e 'önce iade-i itibar sonra da şehitlik'

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre FETÖ'nün 15 Temmuz'daki ihanetinde Akıncı Üssü'nde yaşananlar tüm detaylarıyla Ankara Başsavcılığı'nın iddianamesiyle ortaya çıktı.

İddianamede, kalkışmadan sonra hain olduğu gerekçesiyle, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın onayıyla ihraç edilen İnsani Yardım Tugayı'nda görevli Yüzbaşı Özhan Hekin'le ilgili çarpıcı detaylara yer verildi.

Buna göre, Kazan Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasıyla aklanan Hekin'in darbeciler tarafından şehit edildiği kaydedildi. Hekin'in, FETÖ'cülerin halka karşı kullanılmak üzere roket ve ağır makineli silah talep etmesine “Bu benim savaşım değil” diyerek itiraz ettiği ve kaçmaya çalışırken de hainlerin kurşunlarının hedefi olduğu ifade edildi.

İnsani Yardım Tugayı'ndan Albay Ali Eraslan'ın yönlendirmesiyle 5 asker ile birlikte Akıncı Üssü'ne geldiği ifade edilen Hekin için ayrıca, halka ateş etmek yerine şehit olmayı nasıl göze aldığı da aktarıldı.

Hekin'in kaçışı üzerine de nizamiyede nöbet tutan FETÖ'cü Halil Burak Balcı'nın, Albay Ali Eraslan ve Yarbay Mustafa Zelbey'i arayarak “Komutanım, Özhan Hekin giderse buradaki tüm istihbaratı verir, onu almamız gerekir” dediği belirtildi. Zelbey ve Eraslan'ın ise “Ne gerekiyorsa onu yapın, durdurun, durmazsa indirin” talimatı verdiği ve Balcı'nın da silahla ateş ederek vurduğu anlatıldı. İddianamede şehit olduğu aktarılan Hekin'in ise resmi olarak şehit olmadığı öğrenildi. Karar'ın görüştüğü Hekin'in yakınları, şehit yüzbaşı için Akıncı Üssü davasında bir ara karar verileceğini iletti.

Buna göre ara kararda ilk olarak Hekin'in iade-i itibarı verilecek ve şehit yüzbaşının ihraç kararı kaldırılacak. Ardından da resmi olarak şehitlik ünvanı verilecek.

Haber Ara