Dolar

32,2829

Euro

34,7861

Altın

2.405,40

Bist

10.233,79

Yıldız Ramazanoğlu yazdı: Halep ve Şam yeşerecek

Karar Yazarı Yıldız Ramazanoğlu, sosyal medyada büyük tepki çeken bir yazı kaleme aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 11:59:46

Yıldız Ramazanoğlu yazdı: Halep ve Şam yeşerecek

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Ramazanoğlu, Rusya ve Çin'in BMGK'da veto ettiği "Halep'e insani yardım ulaştırılması için yedi günlük ateşkes önerisini" hatırlatarak başladığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"ESED ZALİMDİ AMA"

"Çin'e de ne oluyor ki demenin anlamı yok... Esed zalimdi ama bütün dünyanın buraya toplanıp saldıracağı çok açık olduğundan, emperyalistlerin müdahil olmasına fırsat verilmemeliydi."

"ZULÜMLER OLSA DA"

"Zulümler olsa da bu işi Müslümanlar kendi aralarında halletmeliydi."

RUSYA, ÇİN ve iRAN ELEŞTİRİLMEDİ

Ne Rusya'nın ve Çin'in BM'de gösterdikleri tavrı, Ne de Rus yönetiminin İran ile birlikte Esed rejimine verdiği destek.... Suriye'nin "kan gölüne" dönmesinin en büyük sebeplerinden olan faktörlerin yazıda eleştirilmemesi büyük tepki topladı.

"ÇATIŞMASIZ BİR YOL ARADIK ÇÜNKÜ..."

"Çatışmasız bir yol" bulunması gerektiğini belirten Ramazanoğlu, bu arayışının sebebinin "duygusallık" olduğunu belirterek Suriye ile ilgili anılarını anlattı.

"SEYAHAT YAZILARIMIZ DAĞILDI GİTTİ"

Ramazanoğlu "Ülkenin paramparça olması gibi seyahat yazılarımız da paramparça dağılıp gitti sanki" dedi.

ESED'E ELEŞTİRİ

Suriye'de gördüğü, camileri, mezarları, Filistinli mültecileri anlatan Ramazanoğlu, "Esed rejimi zalimdi ama" ifadesinden sonra "doktor" için "hafif" bir eleştiride daha bulundu.

Ramazanoğlu, "Baskıcı bir rejim vardı, insanlar siyaset konuşmak istemiyor, herkes işinde gücünde görünüyordu" diye yazdı.

Ramazanoğlu, yazıyı şu şekilde sonlandırdı:

"Maraşlı biri olarak Gaziantep ve Kilis üzerinden Halep'e uzanan duygularımı. Halep kesinlikle ayağa kalkacaktır. Diyar-ı Şam medeniyeti yerde kalacak değil, bütün dünyaya kurtuluşun yolunu gösterecek bir birikime sahip çünkü. Sis gibi dağılıp gidecek inşallah bu kara günler."

İRAN'IN SUÇU YOK MU?

İran,bölgede Şii milisler ve Hizbullah ile kara gücü olarak yer alıyor. Esed rejimine ve Rus güçlerine en büyük desteği veren ülkelerden biri. Halep'teki kuşatmanın bir numaralı sorumlusu, dolayısıyla 'yiyeceksiz kent'in en önemli mimarı...

İran'ın yazıda direkt olarak hedef alınmaması, eleştirilmemesi dikkat çekiyor.

"Halep ve Şam yeşerecek"

Timetürk soruyor: İran'ın katlettiği yüzbinlerce insan cesedi üzerinde mi?

Yazı ile ilgili sosyal medyadan gelen tepkiler:

46_3
45_5
44_15

Haber Ara