Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Yıldırım'dan IKBY açıklaması! 'Bir bedeli olacak...'

Binali Yıldırım 'Atacağımız adımları sahadaki gelişmeler belirleyecek. Elbette bir bedeli olacak ama kararı veren ödeyecek' diyerek bölge halklarına 'rahat olmaları' çağrısında bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-23 11:30:48

Yıldırım'dan IKBY açıklaması! 'Bir bedeli olacak...'

Kırşehir'de soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

Bu referandum kararı yanlış bir karardır, bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça, komşu ülke olarak, Türkiye olarak yaptık. Ancak görüyoruz ki bu uyarılar yerini bulmamış. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz.

80 milyon vatandaşımızla, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızla ülkemizin güvenliği, milletimizin refahı için hiçbir maceraya asla müsamaha göstermeyiz. Doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde, bu ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın bütün insanlarımız müsterih olsun. Bu mesele, Kürt kardeşlerimizin meselesi değildir. Kürt kardeşlerimizin, hem bizim ülkemizle hem de komşu ülkelerle aynı şekilde huzurla, barışla, istikrar içinde yaşamaları bizim en büyük arzumuzdur.

SINIR ÖTESİ OPERASYON SEÇENEKLER ARASINDA

Gayet tabii. Güvenlik, ekonomik ve siyasi seçenekler, hangisi ne zaman devreye girecek, bu bir zamanlama meselesi, gelişen şartlar bunu belirleyecek.

Birisinin bir gün aklına düşüp bir maceraya kalkışmasıdır ve bütün dünyanın ikazlarına, uyarılarına kulağını tıkayarak bildiği yolda, yanlışta ısrar etmesi... Tabii ki bunun bedeli olacaktır ama bu bedeli bu kararı verenler ödeyecektir. Oradaki hiçbir dahli olmayan günahsız insanlara bedel ödetmeye hakları da yoktur.

Haber Ara