Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

'Van'ın mucize bebeği Azra' doktor olmak istiyor

Van Erciş’te 6 yıl önce meydana gelen depremde enkaz altından sağ olarak çıkarılan Azra Karaduman doktor olmak istiyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-23 09:18:37

'Van'ın mucize bebeği Azra' doktor olmak istiyor

Van'ın Erçiş ilçesinde, 23 Ekim 2011 yılında meydana gelen depremde o zaman 14 günlük bebek olan Azra Karaduman, enkaz altında kaldıktan 47 saat sonra kurtarılmıştı. Şuan 6 yaşında olan Azra, dedesi gibi doktor olmak istiyor.

BİZİ HAYATA BAĞLADI

Depremin 6. yıldönümünde acılar tazelenirken, 6 yaşına gelen Azra, Sivas'ta annesi Semiha, babaannesi Gülsade ve dedesi Ahmet Karaduman ile yaşıyor. Evlerinin yakınındaki Reşit Akif Paşa İlkokulu'na giden küçük kız, büyüyünce çok sevdiği Ahmet dedesi gibi çocuk doktoru olmak istiyor. Dede Ahmet Karaduman, yaşadıkları depremi unutmanın mümkün olmadığını söylerken, “Ama Azra bizi hayata bağladı. Onun geleceği için daha fazla efor sarf etme ihtiyacı hissettim ve halen çalışmaya devam ediyorum. Azra'nın prematüre halinde saatlerce enkazda kalıp sağlam çıkması, Rabbim tarafından bize mucize olarak verildi. Bu, bize bütün acılarımızı unutturuyor” dedi.

BABASINI HİÇ TANIMADI

Torununun çocukları çok sevdiğini belirten dede şunları söyledi: “Azra birine yardım etmeyi çok seviyor. Merhamet duygusu çok fazla. Bana da özendiği için doktor olma ideali var. Çocuk doktorluğu ona göre iyilik yapmak demek. Azra eskiye dair bazen ‘Deprem oldu' diyor, hatta Erciş kelimesi de zihnine yerleşti ama detay bilmiyor. Biraz daha büyüsün her şeyi anlatacağız. Mezarlığa gittiğimizde de babasının mezarının olduğunu bilmiyor ya da biliyor, bize hissettirmiyor. Mezarlığa alıştı, gidiyor, dua da ediyor ama ‘Bu babam' demiyor. ‘Buraya niye geliyoruz?' diye hiç sormuyor ama babasının yok olduğunu biliyor. Babasının fotoğrafları duvarda asılıydı, annesi sorar diye kaldırdı.”

Haber Ara