Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Uyarı küreleri yine takılmadı

Şırnak Şenoba’da 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasının ardından yüksek gerilim hatları arasındaki tellerde ikaz küresi bulunmadığını ortaya çıkmıştı. Kürenin, aradan 2,5 aylık süre geçmesine rağmen yine takılmadığı öğrenildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-09 11:46:47

Uyarı küreleri yine takılmadı

Karar'da yer alan habere göre, Şırnak Uludere'ye bağlı Şenoba beldesinde Haziran ayında Türkiye'yi yasa boğan bir helikopter kazası yaşandı. Yüksek gerilim hatları arasındaki tellere takılarak düşen helikopter yere çakıldı aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da olduğu 13 asker şehit oldu.

3

Tellerde ikaz kürelerinin bulunmadığını Türkiye'nin gündemine getirdi. Kazadan hemen sonra, Başbakan Binali Yıldırım, tüm askeri helikopterlere ‘engel tanıma sistemi' konulması talimatı verdi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın (SSM) çalışmasıyla da helikopterlere ‘engel tanıma sistemi' takılmaya başlandı.

5_2

Yürekleri dağlayan kazanın ardından yüksek gerilim hatlarında olması gereken ikaz kürelerinin yeterli sayıda olmadığı iddiaları da ayrı bir tartışma yarattı. Karar'ın, kazadan 2 buçuk ay sonra ulaştığı fotoğraflar bölgedeki yüksek gerilim hatlarına ikaz kürelerinin takılmadığını ortaya koydu. Yerel kaynaklar, bu yönde henüz bir çalışma başlamadığını belirtti.

Haber Ara