Dolar

32,4239

Euro

34,8266

Altın

2.402,18

Bist

10.208,65

Ünlü işadamı İbrahim Bodur hayatını kaybetti

İş dünyasının saygın isimlerinden ve Kale Grubu'nun kurucusu Dr.İbrahim Bodur'un hayatını kaybettiği öğrenildi. İbrahim Bodur aynı zamanda Kale Grubu'nun onursal başkanıydı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-23 22:54:26

Ünlü işadamı İbrahim Bodur hayatını kaybetti

Türkiye'de ekonomiye ve serbest piyasaya büyük katkı sunan isimlerden Kale Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur 88 yaşında hayatını kaybetti.

Kale Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur 88 yaşında vefat etti. İbrahim Bodur bir süredir kronik rahatsızlıkların ötürü tedavi görüyordu.

CENAZE TÖRENİ FATİH CAMİİ'NDE

Bugün vefat eden İbrahim Bodur'un cenaze namazının Fatih Camii'nde yarın (24.05.2016) öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale'nin Çan ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Yarın kılınacak cenaze namazının ardından İbrahim Bodur için ikinci cenaze namazının 25 Mayıs günü Kaleseramik Fabrikaları Camisi'nde kılınacağı belirtiliyor. Aileden alınan bilgilere göre Çarşamba günü kılınacak namazın ardından Bodur'un cenazesi Nevruz köyünde bulunan aile kabristanında bulunan mezara defnedilecek.

İBRAHİM BODUR KİMDİR?

1928 yılında Çanakkale'de doğan gelen İbrahim Bodur, İlkokulu Yenice İlkokulu'nda, ortaokulu Balıkesir Lisesi'nde okudu. Daha sonra İstanbul'da Robert Kolej'de eğitimine devam eden Bodur, Robert Kolej'de ekonomi ve edebiyat bölümlerini aynı sürede bitirerek mezun oldu. Bodur, Amerika Birleşik Devletleri'nde İş İdaresi ihtisasını (MBA) tamamlamasının ardından 1951 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yaptı.

Babasının ve kayınpederinin sermayesiyle iş hayatına giren Bodur, 1951 yılında Türkiye'nin ilk 3.200 iğlik 80 numara penye pamuk ipliği fabrikasını kurdu. Bodur - Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası, 1956 yılına kadar İbrahim Bodur'un yönetimindeydi.

Daha sonra Çanakkale'nin Çan ilçesinde Çanakkale Seramik fabrikalarını kuran İbrahim Bodur, 1957 yılında kurduğu seramik fabrikasını süreç içerisinde büyüterek dünyanın en büyük seramik üretim tesisleri haline getirdi.

Haber Ara