Dolar

34,8748

Euro

36,7125

Altın

3.040,66

Bist

10.115,82

'Türkiye’nin ismi bile buralarda çok şey ifade ediyor…'

2010 yılından bu tarafa Bangladeş ve Arakan Mülteci kamplarında eğitim, sağlık ve insanı yardım faaliyetlerini sürdüren Yardımeli, Myanmardaki zulmün arttığı ve geçişlerin çok yoğun olduğu şu günlerde de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-21 15:43:43

'Türkiye’nin ismi bile buralarda çok şey ifade ediyor…'

Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da bölgede olması, Arakan mülteci kamplarında umut, heyecan ve mutluluğu bir arada yaşatıyor. Türkiye adını ve Türk bayrağını görenler, gözlerinde parıldayan bir ışıkla ellerini semaya kaldırıp, dualar ve teşekkürler gönderiyorlar.

YARDIMELİ BANGLADEŞ OFİSİ

Yardımeli Bangladeş Ofisi, tüm tescil işlemlerini tamamlamış olarak, kamplarda yetkin ve yetkili kurum olarak çalışmalarına devam etmektedir. Bangladeş ofisindeki görevliler çalışmalarına ara vermeden devam ederken, yurt dışı koordinatörü Mehmet Çitil belirli aralıklarla çalışmalara eşlik etmektedir. Yardımeli Genel Müdürü Bahri Bulut ta , hem bağışçıların emanetlerini yerine ulaştırmak, hem de çalışmalara yerinde nezaret etmek için Bangladeş'te bulunuyor.

20151129_030807_1024x576

20170707_120050_1024x768

MÜLTECİ KAMPLARINDA YAPILAN YARDIM ÇALIŞMALARI

Acil Gıda Yardımları : Hayatını kurtarmak için, binbir zorlukla Bangladeş'e gelen Arakanlı Müslümanlara acil gıda paketleri ulaştırılmaktadır. Günlerce yollarda olan ve yiyecek bir şeyleri kalmamış mültecilere pirinç, yağ, un ve şekerden oluşan gıda paketleri verilmektedir.

20170801_183234_1024x768

DSCN9052_1024x768

Ayrıca, akika, adak ve şükür kurbanlarının etleri dağıtılmakta, haftanın belirli günleri de sıcak yemek mültecilere ikram edilmektedir.

Eğitim: Arakanlı yetimlerin ve ihtiyaç sahibi çocukların eğitim alabilecekleri 1000 öğrenci kapasiteli Yardımeli Darul Hikme Külliyesi, hizmet vermeye devam ediyor. 4000 m2 arsa üzerine 1000 m2 oturumlu külliye 3 kattan oluşmakta olup, içerisinde derslikler, yatakhane, yemekhane, idari kısımlar , misafirhane ve camisi bulunmaktadır.

Mescit inşası: Kamplarda yaşayan insanların çok amaçlı kullanabilecekleri mescitlerin sayısı 30'u bulmuştur. Hem ibadet yeri, hem çocukların ve büyüklerin eğitim alabilecekleri yer, hem toplantı yeri olarak hizmet etmektedir.

1_8

1-3

Su kuyuları: Temiz ve içilebilecek suyu temin etmeleri zor olan Arakanlılara , yaşadıkları yerlere yakın su kuyuları açılmaktadır. Zor şartlarda, tamamen el yordamıyla açılan su kuyuları, kampta yaşayanlara hayat vermektedir.

Banyo ve WC kabinleri: Kamplarda yaşayan mültecilerin kişisel bakım ve temizliklerini yapabilecekleri mekanlar maalesef bulunmamaktadır. Kamp dışına çıkabilenler deniz kıyılarında veya su birikintisi olmuş göl kenarlarında, herkesin kullandığı ortak mekanlarda bu işlerini halletmek zorundalar. Kamplarda inşa edilen mescitlerin yanında yapılan kabinler, insanların rahat ve temiz bir ortamda kişisel bakım ve temizliklerini yapmalarına imkan sağlamaktadır.

1-2

Kardeş Aile Projesi: Birçok farklı bölgede uygulanan proje ile , veren el ile alan arasında köprüler kurarak, dostluklar inşa edilmektedir. Kardeş ailesinin dertleriyle ilgilenen ve sıkıntıların aşılması hususunda ona destek olan veren el ailelerin verdiği yardımlar, her ay düzenli kamplardaki kardeş ailesine ulaştırılmaktadır.

Kamplarda yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlar, her türlü destek ve yardımlarınızı beklemektedirler.

www.yardimeli.org.tr adresini ziyaret ederek daha detaylı bilgiler edinebilir, online destek olabilirsiniz.

Haber Ara