Dolar

32,2734

Euro

35,0993

Altın

2.475,89

Bist

10.422,75

Trump'ın ulusal güvenlik stratejisinde Türkiye yok mu?

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde ulusal güvenlik stratejisini açıklarken Türkiye'den hiç söz etmedi. Peki Türkiye burada yok mu?

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-20 13:42:22

Trump'ın ulusal güvenlik stratejisinde Türkiye yok mu?

Sabah Yazarı Hilal Kaplan bu soruyu gündeme taşıyarak "ABD Başkanı Trump, 68 sayfalık Ulusal Güvenlik Stratejisi'ni açıkladı. Metinde Türkiye'nin bir kez bile geçmemesi sizi yanıltmasın. Türkiye var ama satır aralarında" dedi. Strateji belgesinin Ortadoğu kısmını köşesinden aktaran Kaplan şunları yazdı:

İşte yazının ilgili bölümü:

"TÜRKİYE"

İlk paragraf şu: "ABD, cihadi teröristlerin ortaya çıkmasına izin vermeyen ve onlar için güvenli bölge içermeyen, ABD'ye düşmanca davranan hiçbir gücün hâkimiyet sağlamadığı ve istikrarlı global enerji piyasasına katkıda bulunan bir Ortadoğu için uğraşmaktadır."

Buradaki 'düşmanca tavır' içerdiği düşünülen ülkeler bağlamında Washington koridorlarında konuşulanlardan birisinin Türkiye olduğundan emin olabilirsiniz.

ABD BANKALARINA HARAÇ VERMEDİK

Diyeceksiniz ki "Bize karşı olan terör örgütlerine silah yağdıran, yardım ve yataklık yapan ABD'nin bunu düşünmeye ne hakkı var?" İşte mevzu hak hukuk meselesi olmadığı için... İran ile petrol ticaretimizi Halkbank üzerinden yaptık, ABD bankalarına haraç vermedik.

PKK ELİYLE TİCARET KORİDORU OLUŞTURULMASINA İZİN VERMEDİK

Kuzey Suriye'de PKK eliyle alternatif enerji ve ticaret koridoru açmalarına izin vermedik, koridoru yarıp geçtik. Kırk yıllık istihbarat yatırımlarından biri olan FETÖ'yü yerle bir edip ellerine verdik.
Günahımız büyük... Yıllardır 'stratejik partner' olarak adlandırılan Türkiye'nin ulusal güvenlik stratejisi belgesinde ismen bir kez bile geçmiyor olması tek başına yeterli mesajdır.

VİZE KONUSU

O yüzden bu satırları yazarken, ABD'nin Türk vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini Ocak 2019'a kadar ertelediği haberinin ajanslara düşmesi de hiç şaşırtıcı olmadı.

Haber Ara