Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

TRT Harbiye binasının işgal davası başladı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TRT Harbiye binasının işgal edilmesi davasında 32 eski asker hakim karşısına çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-16 13:29:27

TRT Harbiye binasının işgal davası başladı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü ile 50 kişinin yaralanmasına ilişkin 24'ü tutuklu 32 eski askerin yargılanmasına başlandı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanıklar eski binbaşı Hamza Mermer ile eski yüzbaşılar Duran Keskin, Ramazan Argunşah, Ufuk Kenan Konuk, Günay Kaya, Erdoğan Çelik, eski üsteğmen Yavuz Sarıoğlu ile 17 tutuklu er hazır bulundu. Duruşmaya, maktulların aileleri ile bazı müşteki ve mağdurların aileleri de katıldı.

Duruşma, sanık yoklamaları ve kimlik tespitlerinin yapılmasıyla başladı.

DAVANIN BİRLEŞTİRİLME TALEBİ

Sanıklar hakkındaki suçlamaların kısaca özetlendiği duruşmada, sanık savunmalarına geçilmeden önce cumhuriyet savcısı Eray Akkavak söz aldı.

Cumhuriyet savcısı Akkavak, aynı mahkemede görülen FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasıyla ilgili 11'i tutuklu 99 sanığın yargılandığı dava dosyası ile bu davanın hukuki ve fiili irtibatının bulunduğunu belirterek, dava dosyalarının birleştirilmesini talep etti.

Talebe ilişkin görüşü sorulan sanık avukatları, Taksim Meydanı'ndaki olaylara ilişkin açılan davanın belli bir aşamaya geldiğini belirterek, talebin reddine karar verilmesini istedi.

Müşteki ve mağdurların avukatları ise kararı, mahkemenin takdirine bıraktıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, söz konusu talebe ilişkin karar vermek üzere duruşmaya ara verdi.

"ARTIK HESAP ZAMANI"

TRT İstanbul çalışanları da duruşma öncesi adliye önünde toplandı. TRT İstanbul Müdürü Abdülhamit Avşar, burada yaptığı açıklamada, ''Artık hesap zamanı.'' değerlendirmesinde bulundu.

Harbiye binasının işgali sırasında 3 vatandaşın şehit olduğunu belirten Avşar, bugün yargılanacak olan darbecilerin açtıkları ateş sonucunda 48 vatanadaşın da yaraladığını hatırlatarak, ''TRT ailesi olarak hainlerin yargılanmasını yakından takip edeceğiz. Bu ihanetlerin, Türk ve dünya kamuoyuna anlatılabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. TRT ailesi olarak tüm şehit ve gazilere ebediyen minnettarız ve onları hiç unutmayacağız, unutturmayacağız.'' diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Harbiye'de şehit düşen Fahrettin Yavuz'un ağabeyi Fuat Yavuz ise sanıklar savunmalarında suçlamaları inkar ettiklerine belirterek, ''Ne kadar inkar ederlerse etsinler, dışardan yardım gelmeyince tek tek çözülmeye başlayacaklar. Ağa babalarını deşifre edecekler. Allah, bu vatanı bölmek isteyen kim varsa gün yüzü göstermeyecektir. Sanıkların ağır bir ceza alacaklarını düşünüyorum. '' dedi.

Haber Ara