Dolar

32,3516

Euro

34,8703

Altın

2.386,51

Bist

10.276,88

'Tehlikeli şahıs: Erdoğan'

ABD'nin eski başkan yardımcısı Dick Cheney'nin ulusal güvenlik danışmanı John Hannah, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'tehlikeli şahıs' dedi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-17 16:14:55

'Tehlikeli şahıs: Erdoğan'

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Oda TV'nin aktardığı habere göre Foreign Policy adlı haber sitesinde yayınlanan yazıda, John Hannah, Erdoğan için açıkça "başta ABD ve Orta Doğu ile Avrupa ve Türkiye için tehlikeli şahıs" ifadelerini kullandı.

İşte o yazıdan bazı satır başları;

ZORLA BÖLÜNME

''Houston, bir sorun çıktı. Ciddi bir sorun. Türkiye yavaş yavaş ama engel olunamaz bir şekilde uçurumdan aşağı yuvarlanıyor. İşaretler gerçekten kötü. Despotluk. Terörizm. İç savaş. Ufukta, "müflis devlet" ve "zorla bölünme" gibi senaryolar görünüyor.

YOLDAN ÇIKAN NATO MÜTTEFİKİ

ABD'li politikacıların, ne kadar tercih etmeseler de, şu soruyla boğuşmak zorunda kalacakları gün yaklaşıyor olabilir: "Yoldan çıkan bir NATO müttefiki ile nasıl başa çıkılır?"

DAVUTOĞLU KÖLE GİBİ ÇALIŞTI

"Davutoğlu'nun bir suçu ya da günahı yokken koltuğundan edilmesinin yersiz bir küçük düşürme eylemi olduğu" söyleyen Hannah, "Davutoğlu'nun başbakanlığı süresince köle gibi çalıştığı ve gerçekleştirdiği eylemlerin yüzde 90 oranında Erdoğan'ın ajandasındaki maddeleri hayata geçirmekten ibaret olduğunu" belirtti.

ERDOĞAN DEMOGRAFİK YAPI İLE OYNUYOR

Binali Yıldırım'ın da "Erdoğan'ın amaçlarına uygun hareket etmesi için başbakanlık koltuğuna oturtulmasının" eleştirildiği yazıda "Erdoğan'ın barış görüşmelerinin gerçekleştiği masayı devirdiğini, PKK ile 90'ların çatışma ortamına geri dönüldüğünü, bunun Türkiye'nin demografik yapısına karşı bir saldırı niteliği taşıdığı" belirtildi.

"Erdoğan'ın mevcut tutumunun etnik unsurlar arasındaki hınç duygusunu ve Kürt milliyetçiliğini alevlendirdiği, bu sürtüşmenin uzun vadede Türkiye'nin coğrafi bütünlüğünü riske atabileceği, Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde yaşanacak bir bölünme riskini fazlası ile arttırdığı" yazıldı.

"Erdoğan'ın şu günlerde IŞİD tehlikesine karşı savaşan etkili güçlerden biri olarak görülen PYD'ye karşı iki yıl öncesine göre bütünüyle değişen tutumunun ABD'de rahatsızlık hissi yarattığı, ABD ile YPG arasındaki ilişkilerin günden güne geliştiği ve derinleştiği, bu sürecin de benzer şekilde devam edeceği" belirtildi.

Haber Ara