Dolar

32,2828

Euro

34,6724

Altın

2.406,78

Bist

10.045,74

'Tarık Toros Gülen Hareketi'nin TSK imamlarından'

Hürriyet'ten Toygun Atilla, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne uzanan 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonlarıyla ilgili önemli detaylar aktardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-10 13:08:07

'Tarık Toros Gülen Hareketi'nin TSK imamlarından'

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre; TSK içindeki "Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturması, örgüt içinde yer aldığı ve TSK imamlarından olduğu öne sürülen ‘ekonomist' bir kişinin verdiği ifadelerle başladı. Dosyada gizli tanık olarak yer alan kişi, Fethullah Gülen'in yönettiği yapılanma içindeki subayların ve bunlarla ilişki kuran sivil imamların ismini teker teker verdi. Gizli tanığın ifadeleri üzerine savcı Okan Bato'nun koordinesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipler araştırmalara başladı.

"22 ZANLIDAN 14'Ü HABER ALIP KAÇTI"

"Paralel Devlet Yapılanması" adına TSK içerisinde görev yapan subayları yönettiği öne sürülen ve dosyada "TSK imamı" olarak isimlendirilen 22 kişiden 14'ünün operasyonu önceden haber alarak yurt dışına kaçtığı öne sürülüyor.

Koza grubuna ait Bugün TV ve Bugün gazetesinde yöneticililk görevi yaparken her iki kuruma da kayyum atanmasının ardından ülke kalan ancak operasyondan birkaç gün önce yurtdışına giden Tarık Toros'un da TSK'dan sorumlu Gülen Hareketi imamlarından olduğu iddia edildi. Tarık Toros'un operasyondan birkaç gün önce yurtdışına çıktığı öğrenildi.

"BİLGİLER GÜLEN'E AKTARILIYORDU"

TSK içinde faaliyet gösterdikleri iddia edilen "Paralel Yapı" mensuplarına yönelik 2'nci dalga operasyon ise dün gerçekleşti. İlk kez 6 muvazzaf subay hakkında FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltı kararı verildi. Soruşturma dosyasındaki suçlamalara göre doktor, öğretmen, öğretim görevlisi, gazeteci ve kamu görevlisi gibi meslek gruplarına örgüt cemaat üyeleri, bu muvazzaf subaylarla bağlantı halindeydi. Her imam en az 4 albay ve binbaşıdan sorumluydu. Hücre halinde faaliyet gösteren bu gruplar, kiralanan evlerde buluşmalar gerçekleştiriyorlardı. TSK'daki yapılanmaya bağlı subaylar, bu imamlara diğer subaylar hakkında biyografik istihbarat topluyorlardı. Toplanan bu istihbari bilgiler de TSK imamları vasıtasıyla önce Türkiye imamlarına ve sonra da ‘Kainat İmamı' olarak adlandırılan Fethullah Gülen'e gönderiliyordu.

İHBAR MEKTUPLARI

Yine soruşturma dosyasındaki iddialara göre, TSK içinde örgüt mensubu olmayan ve bu yapılanmayı eleştiren subaylar hakkında asılsız çeşitli ihbar mektupları düzenleniyor, soruşturma geçirmeleri sağlanıyor, sicilleri bozuluyordu. 

OPERASYONLAR DEVAM EDEBİLİR

TSK içinde faaliyet gösterdikleri iddia edilen örgüt mensuplarına yönelik soruşturma sadece 6 subay ile sınırlı değil. Hürriyet'in edindiği bilgilere göre yaklaşık 600 subay "FETÖ üyesi" oldukları iddiasıyla soruşturuluyor. Bu subaylar hakkında suç işledikleri ve örgüt talimatları doğrultusunda hareket ettikleri delillendirildiğinde yeni operasyonlar gelebileceği konuşuluyor.

Haber Ara