Dolar

32,2642

Euro

34,7318

Altın

2.403,03

Bist

10.192,70

Sözcü gazetesi davası başladı

Hakkında yakalama kararı bulunan Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu biri tutuklu 4 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-07 13:38:03

Sözcü gazetesi davası başladı

Sözcü gazetesi davası başladı. Gazetenin sahibi sanık Burak Akbay'ın "silahlı terör örgütünü yönetme" ve "terör örgütü propagandası yapmak" iddialarıyla 30 yıla, biri tutuklu 3 sanığın ise "silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme" iddialarıyla 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

DURUŞMA BAŞLADI

İlk duruşmaya, tutuklu sanık Bekir Gökmen Ulu ile tutuksuz sanıklar Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli ile avukatlar katıldı.

Duruşmaya, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Barış Yarkadaş, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan, gazeteciler Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Oğuz Güven de izleyici olarak geldi. Duruşma sanıkların kimlik tespitinin yapılmasıyla başladı.

Mahkeme Başkanı Erdoğan Şimşek, iddianamenin özetinin okunacağını, ardından sanıkların savunmasının alınacağını belirterek, yarın da tanıkların dinlenileceğini, perşembe ise savcının görüşü ve avukatların taleplerinin alınacağını söyledi. Duruşma, iddianamenin özetinin okunmasıyla devam ediyor.

Haber Ara