Dolar

32,3601

Euro

34,7445

Altın

2.395,90

Bist

10.208,65

Soylu: Mültecilerin önünü açalım da aklınız şaşırsın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 bin mültecinin önünü açarak Avrupa'ya girmelerine müsaade edebileceklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 11:05:18

Soylu: Mültecilerin önünü açalım da aklınız şaşırsın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadenizliler Derneğince (KAR-DER) Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üçüncü havalimanı gibi yatırımlarıyla güç değiştirici hamleler ortaya koyduğunu belirtti.

Anayasa değişikliğini ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan Soylu, "Meclis zayıflıyor" eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Bakan Soylu, "Eski Meclis başkanları deklarasyon yayınlamışlar. Utanmazlıktır bunun adı. Yürüttüğünüz Meclis'in şanını, şerefini, itibarını koruyamadınız, darbecilere teslim ettiniz, bugün 'Meclis zayıflıyor' diye bir iddiayı ortaya koyuyorsunuz. Yazıklar olsun" diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, "Bugün Meclis'i açmamız lazım" dediğini hatırlatan Soylu, dünyada sadece TBMM'nin, istiklal mücadelesini yürüten Meclis olduğunu dile getirdi.

Türkiye üzerinde yıllardır çok fonksiyonlu oyunlar yürütüldüğünün altını çizen Soylu, sevginin, kardeşliğin, PKK, DEAŞ, FETÖ ve uyduruk hikayelerle ortadan kaldırılmaya çalışıldığına dikkati çekti.

"MÜLTECİLERİN ÖNÜNÜ AÇALIM DA..."

Türkiye'nin geleceğe güçlü taşınmaması için oyunlar oynandığını vurgulayan Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Geziyle, 17-25 Aralık darbesiyle, 6-7 Ekim olaylarıyla, 15 Temmuz'da yaptıramadıklarını şimdi esas oğlanlar devreye girerek yaptırmaya çalışıyorlar. Kim esas oğlanlar? İşte Almanya, Hollanda. Seçim Almanya'da mı yapılacak? Anayasa Almanya'da mı, Hollanda'da mı değişecek? Bütün bunları gerçekleştirmenin sebebi, güya 28 Şubat, 27 Nisan olunca 'Bu sizin iç meseleniz' olsun. Peki bu bizim iç meselemiz. Size ne? Ne karışıyorsunuz? Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne mi aldınız? Türkiye'nin terörle mücadelesine katkıda mı bulundunuz? Bir geri gönderme anlaşmamız var. Avrupa size söylüyorum, bu kadar cesaretiniz var mı? İsterseniz her ay size göndermediğimiz 15 bin mültecinin önünü açalım da aklınız bir şaşırsın. Türkiye'ye rağmen bu bölgede oyun kuramayacağınızı bir kere daha aklınıza getirmeniz lazım."

 

Haber Ara