MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret ettiğ. Milletvekilleri, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelerinin katılımıyla yapılacak toplantı için Kızılcahamam ilçesine gelen Bahçeli, burada sırada açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin CHP'nin kazandığı belediyeler için Pirus Zaferi benzetmesi yapmasıysa tartışmayı da beraberinde getirdi.
İşte Bahçeli'nin açıklaması:
"Cumhur İttifakı'nın akıbeti, Türkiye'nin kader çizgisi ile kesişmiştir. Zilletle, illetle yolu birleşenler, Türkiye'nin karşısında birleşen şer ve şekavet cephesidir. Onların yolu karanlıktır, köhnedir, kötürümdür, direkt uçuruma çıkmaktadır. Partimizin doğrudan oy almadığı pek çok seçim çevresi varken oy oranını yüzde 7.4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart'ta partilerin oy dağılımı en sağlıklı şekilde il genel meclisi seçimlerinde görülecektir, bu çerçevede partimizin aldığı oy oranı yüzde 18.81'dir. CHP'nin özellikle 11 büyükşehirde sonuç aldığı görülüyor. Bu aslında nevi şahsına münhasır Pirus zaferidir. Kazanınca kayıp, böyle bir şey. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına, hakkındaki suçlamalardan henüz aklanmamış ve hukuken temize çıkmamış bir şahıs seçilmiştir. Bize göre ilçe belediyelerindeki iradenin büyükşehir belediyesine yansımamış olması kafa karıştırıcı bir pürüz, demokratik bir zafiyettir. Bunun tamir ve telafisi şarttır."
CHP'Lİ ÖZTRAK'TAN TEKİ
CHP sözcü Faik Öztrak, Bahçeli'nin açıklamalarına şu şekilde cevap verid:
"İsteyen istediği sonucu çıkarabilir. Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Bir gerçek var bundan önceki yerel seçimlerde ülkemizin yüzde 25'inde belediye hizmeti veren CHP'ye milletimiz şimdi nüfusun yüzde 45'ini emanet etmiştir. Gerçek budur. Onun dışındakiler açıkçası kendi değerlendirmeleridir. Bizim belediye başkanlarımızı çalıştırmayacaklarını söylüyorlar. Hiç merak etmeyin millet onları oraya getiriyorsa bundan sonra dönemde de millet onlara gereken cezayı keser. Verilecek karar açık seçik ortada. Ama iktidar temsilcisinin de YSK'daki karar olma süreci sürekli uzatılıyor. Bu uzadıkça da tedirginlik artıyor. Ekonomik olarak da tedirginlik artıyor. Biz yabancıların söylediğini söylemiyoruz. Ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Artık kimsenin bu işleri taşıyacak gücü kalmadı. Artık gündemimize dönelim"
PİRUS ZAFERİ NEDİR?
Pirus zaferi, "yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan bir zafer" anlamına gelir.
Pirus zaferi adını M.Ö.- 279-280 yıllarında yaşanan, İtalya Yarımadasının güneyinde bulunan Yunan kolonilerinin, Latinlere (Romalılar) direnmek için dönemin Şan ve şöhret kazanmak isteyen Epirus Kralı Pirus'tan yardım istemesi ve bunun akabinde İtalyan yarımadasının güneyinde, Pirus'un Yunan Ordusu ile Latinlerle (Roma Ordusu) arasında yaşanan savaştan almaktadır. Kral Pirus, kolay olacağını düşündüğü bu sefer için yaklaşık 40.000 kişilik Ordu ve dönemin büyük savaş silahları olan filler ile İtalyan yarımadasına geçti.
Romalılar ve Yunanlılar arasında M.Ö.- 280 ile M.Ö.- 275 yılları arasında süren 5 yıllık Pirus savaşları sonunda, Kral Pirus Romalılara karşı net bir zafer kazanmıştır ancak ordusu oldukça yıpranmış ve ağır kayıplar vermişti.
Yunanlı tarihçi Plutark'ın anlattığına göre "bir zafer daha kazanırsam tamamen biteceğim" demiştir.