Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Sebze halinden FETÖ'ye patates yardımı

FETÖ'nün 'himmet' paraları ile ilgili dava dosyasında gerçekleştirilen duruşmada sebze hali esnafı 4 tanık ifade verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-06 10:47:16

Sebze halinden FETÖ'ye patates yardımı

Erzurum'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e 'Himmet' parası topladıkları iddia edilen 6 tutuklu sanığın mahkemesinde sebze hali esnaflarından dinlenen 4 tanık, şahısların Fetullah Gülen'e'himmet' altında yardım topladıklarını anlattı. Bir tanık ise Fethullah Gülen'e patates yardımı yaptıklarını ama bunu kesinlikle Allah rızası için yaptıklarını söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen F.Y., "Sebze halinde esnaf olarak çalışıyorum. Halen sürekli Kuran kurslarına yardım toplamaya gelenler var. Allah rızası için biz de elimizdeki meyve ve sebzelerden vererek yardım ediyoruz. Olay günü daha önce yardım toplamak için gelen ve ismini 'hacı'olarak tanıdığımız eczanesi olduğunu bildiğimiz şu andaki huzurdaki sanık E.Y.'nin şikayetçi ile sözlü tartışmaya başladılar.

Tartışma esnasında ben de yanlarındaydım. Bu sırada müştekinin sorması üzerine Sanık E.'nin 'Bu yardımları Fetullah Gülen için topluyorum' dediğini, ayrıca daha önceden de gelip topladığını Fetullah Gülen ismini söylediğini duydum. Tartışma sırasında şikayetçi müşteki ise tepki göstererek, 'Senin hoca efendi dediğin hain Fetullah Gülen ülkemizi sıkıntıya soktu' dedikten sonra kavga büyüdü. Olay yerine gelen polis memurları ile birlikte karakola gittiler" dedi.

FETHULLAH GÜLEN'E PATATES YARDIMI

Tanık M.Ö. ise, "Ben olay tarihinde çalışıyordum. Sanık E.Y.'nin bir araçla geldiğini gördüm. Patronum kendisine birkaç çuval patates vermemi söyledi. Kuran kurslarına yardım olduğunu söyledi. Ben de dükkandan birkaç çuval patates alıp çıktığımda sanığın aracına gittiğini gördüm.

Bu sırada şikayetçi olan müşteki yanıma gelerek patatesi kime vereceğimi sordu. Ben de araçtaki kişiye diye uyarınca şikayetçi müşteki ''Hayır kesinlikle vermeyin yardımlar Fetullah Gülen hainine gidiyor? Kesinlikle yardım vermeyin' diyerek uyardı'' ifadelerini kaydetti.

Haber Ara