Dolar

32,2584

Euro

35,0698

Altın

2.466,68

Bist

10.319,96

Şanlıurfa'da 3 önemli operasyon

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, 3 önemli operasyona imza attı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-02 22:13:30

Şanlıurfa'da 3 önemli operasyon

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, yoğun mesai harcayarak 3 önemli operasyona imza attı.

'TORBACI' OPERASYONU

Şanlıurfa'da 'torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 zanlıdan 7'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentte uyuşturucu satışının önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, "torbacı" olarak adlandırılan sokak satıcılarına yönelik operasyon yapıldı.

Kent merkezindeki operasyonda, A.E, A.Ç, B.Ç, İ.B, M.Y, M.B.D, Y.S. ve H.G, gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli mercilere sevk edilen zanlılardan 7'si tutuklanırken H.G. ise adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakıldı.

FETÖ OPERASYONU

Şanlıurfa'da, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 zanlı tutuklandı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen 9 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edilen 9 zanlı tutuklandı.

OTOMOBİL HIRSIZLIĞI OPERASYONU

Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda çalıntı olduğu belirlenen 33 otomobil ve kamyon ele geçirildi. Olayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Şanlıurfa ve civar illerden çalınan araçların terör, asayiş ve kaçakçılık suçlarında kullanılmalarının önüne geçilebilmesi amacıyla kent merkezi ile Siverek, Akçakale ve Viranşehir ilçelerinde bin 500 araç incelendi.

Yaklaşık 2 ay süren çalışmada 12 yıl öncesinden bugüne kadar farklı tarihlerde çalındığı belirlenen 33 otomobil ve kamyon ele geçirildi.

Olayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı.

Haber Ara