Dolar

32,5276

Euro

34,8823

Altın

2.429,12

Bist

9.915,62

Reina saldırganının eşine tutuklama talebi

Reina'da 39 kişiyi katleden saldırganın eşi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırganın karısıyla ilgili çok önemli bilgiler de ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-03 16:36:45

Reina saldırganının eşine tutuklama talebi

Reina saldırısına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 11 şüpheli "silahlı terör örgütüne üye olmak", "nitelikli şekilde öldürmeye yardım etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Şüpheliler arasında saldırgan Abdülkadir Masharipov'un eşi de bulunuyor. 

KARISI DA IŞİD MENSUBU

Savcılığın hakimliğe gönderdiği sevk yazısında şüpheli Zarina N.'nin saldırgan Abdulkadir Masharipov'un eşi olduğu ve IŞİD mensubu olduğuna dikkat çekildi. 

KİMLİĞİNİ GİZLEMİŞ

Zarina N.'nin yakalandıktan sonra gerçek kimliğini gizlediği belirtilen yazıda, “Kimliğini gizleyerek Fatıma Abdurrahim kod ismini kullanmıştır” denildi.

2 IŞİD'Lİ ÇOCUĞU GÖTÜRDÜ

Şüpheli Zarina N.'nin yakalanmadan bir gün önce saldırgan erkek çocuğunu eve gelen iki IŞİD'li tespit edilemeyen Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) evine götürüldüğü anlatıldı.  

Ayrıca yazıda söz konusu kadının, kocası tarafından, “Burada kalırsanız zarar görürsünüz” demesinden sonra kaldığı evden IŞİD'liler tarafından alınarak Esenyurt'taki YTS evine götürüldüğü de anlatıldı. 

Haber Ara