Dolar

32,3720

Euro

34,7986

Altın

2.439,34

Bist

10.082,77

Ramazan ayı sonunda YPG'ye 'bir gece ansızın' gidilebilir...

Karar Gazetesi Ramazan ayından sonra ilk sınır ötesi harekatın YPG'ye düzenleneceğini yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-08 13:06:24

Ramazan ayı sonunda YPG'ye 'bir gece ansızın' gidilebilir...

Hilal Öztürk'ün haberine göre YPG koridorunu hedef alan çoklu planlar, ‘her yöne' düzenlenecek şekilde hazır. Ancak operasyon için kesin bir tarih bildirilmedi.

Son olarak operasyonun 24 Haziran'da bitecek Ramazan ayı sonrası için planlandığı bilgisi paylaşıldı. Operasyonun ABD veya Rusya ile karşı karşıya gelmeden gerçekleştirebilmek için farklı harekat stratejileri geliştirildi. Birden fazla nokta ve planla hazırlanan operasyon için TSK'nın tüm hazırlıkları tamamladığı belirtiliyor.

PKK/PYD/YPG'nin; ABD, Rusya ve rejim güçlerini koruma kalkanı olarak kullanma çabasına rağmen, Türkiye'nin operasyon kararlılığından endişeli olduğu değerlendirmesi yapılıyor. Diğer yandan Astana'da Türkiye, Rusya ve İran'ın altına imza attığı çatışmasızlık bölgeleri planı ile ilgili de ABD görüşmesinin kritik önemde olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın'dan oluşan heyetin ABD'deki ön görüşmelerde Türkiye'nin hem çatışmasız bölgeler hem de YPG koridoruna operasyon planlarının ayrıntılarıyla aktarılacağı belirtildi.

Haber Ara