Dolar

32,4929

Euro

34,7561

Altın

2.407,01

Bist

10.045,74

PKK'ya operasyon! 3 ülkenin iş birliği ile...

Türk savaş uçakları, Irak’ın kuzeyindeki Asos bölgesindeki PKK terör örgütü hedeflerine hava harekatı düzenledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-29 08:36:53

PKK'ya operasyon! 3 ülkenin iş birliği ile...

Barzani'nin referandum yoluyla ülkeyi bölme girişiminin ardından tesis edilen Türkiye- Irak-İran işbirliği meyvelerini veriyor. TSK, Irak ve İran ile terörle mücadele ve istihbarat işbirliği kapsamında bu bölgeye ilk kez operasyon düzenledi.

Erbil'in doğusunda, Kandil'in güneyinde, Süleymaniye'nin kuzeydoğusunda kalan Asos bölgesindeki terörist hedefler, önceki gece kapsamlı bir hava operasyonuyla vuruldu. Türkiye sınırının 180 km. güneyine düzenlenen harekat, bölücü terör örgütü PKK'ya kuruluş yıldönümü olan olan 27 Kasım'da şok yaşattı.

ASOS'TA 41 HEDEFE BOMBA YAĞDIRILDI

Hava harekatında, teröristlerin "akademi" olarak adlandırdıkları ve eğitim yaptıkları yerler ile barınma alanları yerle bir edildi. TSK'dan dün yapılan açıklamada, önceki gece saatlerinde yapılan kapsamlı bir hava harekatı ile bölücü terör örgütüne ağır darbe indirildiği bildirildi. Açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki Asos bölgesinde, bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen barınak, sığınak, tünel ve benzeri toplam 41 hedef 27 Kasım 2017 tarihinde icra edilen hava harekatı neticesinde başarıyla tahrip edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

 

Haber Ara